OraNoua.ro
Publicat în 2 decembrie 2012, 16:13 / 212 elite & idei

306 secţii de votare in Diaspora – VEZI AICI detaliile și adresele la care poți vota daca nu ești în România!

306 secţii de votare in Diaspora – VEZI AICI detaliile și adresele la care poți vota daca nu ești în România!

În data de 9 decembrie 2012 vor avea loc alegeri pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.

MAE organizează secţiile de votare din străinătate şi formulează propuneri privind acreditarea reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale şi ai mass-media străine:

DOWNLOAD LISTA PDF – 2012.11.29_sectii_votare_cu_adrese – VEZI AICI LISTA completă cu adresele la care poti vota pe 9 DECEMBRIE

Pentru organizarea şi asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie 2012, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost întreprinse următoarele măsuri: a fost înfiinţat un grup tehnic auxiliar, care va acţiona, în cadrul MAE, pe durata funcţionării Biroului Electoral de Circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării; au fost transmise instrucţiuni misiunilor diplomatice ale României în străinătate pe tema organizării alegerilor parlamentare; a fost stabilit cadrul de comunicare şi colaborare cu instituţiile implicate în procesul electoral – Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

Potrivit legislaţiei în vigoare privind organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare, atribuţiile MAE sunt de ordin administrativ – organizatoric şi constau printre altele în: numerotarea şi organizarea secţiilor de votare din străinătate din punct de vedere logistic; distribuirea către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate a buletinelor de vot, a ştampilelor şi a celorlalte materiale necesare pentru derularea procesului de vot. Totodată, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă acreditează observatorii din partea unor organisme şi instituţii străine şi reprezentanţii mass-media străine. Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă asigură personalul auxiliar la Biroul Electoral pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. De asemenea, MAE asigură sediul Biroului Electoral pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

DOWNLOAD LISTA PDF – 2012.11.29_sectii_votare_cu_adrese

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe