Adriana
Publicat în 24 mai 2017, 13:21 / 109 elite & idei

Bogdan Chiriţoiu: Poate exista şi o singură bursă de gaze în România

Bogdan Chiriţoiu: Poate exista şi o singură bursă de gaze în România
+ Observator

Consiliul Concurenţei este de acord cu existenţa unei singure burse de gaze în România, cu condiţia ca aceasta să fie funcţională şi să îndeplinească toate criteriile de transparenţă, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
„Suntem de acord cu existenţa unei singure burse de gaze, atâta vreme cât aceasta este funcţională şi respectă toate criteriile de transparenţă”, a spus Chiriţoiu.

Comisia pentru industrii din Camera Deputaţilor a votat marţi, 16 mai, un amendament la Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 64/2016, potrivit căruia singura bursă licenţiată pentru tranzacţia de gaze naturale va fi OPCOM. Acest lucru a stârnit reacţii în piaţă, întrucât, momentan, singurele tranzacţii cu gaze se realizează pe Bursa Română de Mărfuri (BRM).

Totodată, potrivit unei scrisori transmise Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor de către Directoratul General pentru Energie (DG Energy) din cadrul Comisiei Europene, existenţa unei singure burse poate aduce beneficii în ceea ce priveşte funcţionarea pieţei, însă acest lucru trebuie corelat cu interesul de a avea concurenţă între platformele de tranzacţionare.

http://www.capital.ro/chiritoiu-poate-exista-si-o-singura-bursa-de-gaze-in-romania.html

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe