Adriana
Publicat în 16 ianuarie 2018, 17:56 / 302 elite & idei

Bogdan Chirițoiu participă la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței

Bogdan Chirițoiu participă la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței
+ Observator

Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței participă la conferința PRIA Competition,  cel mai important eveniment dedicat concurenței, organizat de PRIAevents, în parteneriat cu Consiliul Concurenței, în data de 27 Februarie 2018, începând cu ora 9,30, la hotel Radisson Blu București, sala Atlas.

Toate sectoarele economiei sunt direct interesate –  financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.

Acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

Piețele nu funcționează întotdeauna efficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să se recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

În acest context, PRIA Conferences și Consiliul Concurenței vă invită, ca la fiecare început de an, să participați la primul eveniment complex și complet dedicat concurenței din fiecare an.

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Alături de Dl. Bogdan CHIRIȚOIU, lectorii invitați sunt: Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPCBogdan PUȘCAȘ – Președinte, ANAP; Dragos ANASTASIU – Președinte, AHK Romania; Alina VLĂDOIANU – Vicereședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR); Cristian ERBAȘU – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); avocati,  reprezentanti asociații farma, repreentanti BNR si ARB. Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences, va modera conferința.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor in sectorul lor de activitate, a fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale.

 

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri , dar si persoanele fizice.

 

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Participă la conferința PRIA Competition să analizăm împreună noutățile legislative în domeniul concurenței, dar și să aflăm de când vor intra acestea în vigoare. Întâlnește cei mai importanți reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, piaţa media, sectorul de construcții și real estate, de IT&C, sectorul financiar bancar, piaţa farmaceutică, transport și logistică, turism, precum şi ai mass-mediei.

 

Veți putea face schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

 

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2017  și ce modificari se preconizează pentru 2018 în România? Dar în UE si la nivel internațional?;  Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre; Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații?; Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să se știe atunci când  se cumpară o companie? Atunci cand se stabilesc prețurile? Atunci cand fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?; Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Concurența și IMM-urile ? Ce trebuie să știe antreprenorii ? Concurența și achizițiile publice. Cum colaborează cele 2 instituții? Concurența și protecția consumatorului. Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții spre a proteja consumatorul ? Care este rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri? Companiile de stat –  ce reglementări are Consiliul Concurenței pentru acestea? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și ale camerelor de comerț? Recomandări de buna practică, concluzii și propuneri pentru a avea un an concurențial bun în 2018

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-competition-2018/.

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

https://www.agerpres.ro/ots/2018/01/16/bogdan-chiritoiu-presedintele-consiliului-concurentei-participa-la-conferinta-pria-competition-in-27-februarie-2018–637542

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe