OraNoua.ro
Publicat în 17 iunie 2015, 15:14 / 228 elite & idei

Adrian Marius Dobre: Adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari, un gest inadecvat

Adrian Marius Dobre: Adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari, un gest inadecvat

Institutul Social Democrat “Ovidiu Șincai” consideră că recenta adoptarea a pensiilor speciale pentru parlamentari reprezinta un gest inadecvat si inoportun din punct de vedere politic, un gest care se depărtează de valorile și principiile social-democrate autentice. Social democratia fundamentată pe principiile libertății, dreptății sociale, echității, egalității de şanse şi solidarității nu are și nu poate avea nimic în comun cu un astfel de gest.
Credem că nu era și nu este momentul pentru o asemenea decizie adoptata fară consultare, fără dezbatere publică și fără acordul și aprobarea societatii romanesti! O justă reașezare a întreg sistemului de salarizare și de pensii din zona publică este necesară și importantă, dar ea nu poate fi făcută decât ca întreg, transparent și corect, într-o dezbatere deschisă cu toți partnerii sociali. Orice încercare de fragmenta acest proces, de a crea categorii privilegiate, de a lucra cu mai multe viteze este incorectă și distructivă.
De altfel initiațiva pentru pensiile speciale pentru parlamentari a primit aviz negativ din partea Executivului. Ne întrebăm cum poti sa reprezinti Alianta care sprijina Executivul si sa votezi impotriva avizului acestuia? Imposibil de explicat logic și în parametrii bunului simț, macar politic.
Un altfel de demers lipsit de responsabilitate nu face decât să să dea apă la moară celor care susțin că cei mai mari dusmani al Parlamentului (si implicit al democrației) sunt chiar parlamentarii. Nu avem voie și nu putem să aruncăm la cosul de gunoi ultimii 25 de ani din istoria acestei țări!
Amintim colegilor nostri că acest gest nu are nici o legatură cu valorile social-democrației, cu preocuparea pentru oameni și cu agenda cetățenilor care i-au îndrituit să-i reprezinte în cel mai înalt for legislativ.
Sunt oameni in aceasta tară si sunt nepermis de mulți care traiesc sub limita subzistentei! Oameni care au construit Romania asa cum o știm astăzi, cu bune și cu rele. Gestul parlamentarilor de astazi este profund injust!
Atragem atenția că susținând astfel de inițiative Partidul Social Democrat riscă sa se departeze mult si pentru mult timp de electorat.
Dragi colegi, stânga autentică înseamnă dreptate socială, echitate, egalitate de şanse şi mai ales solidaritate!
Ne cerem scuze in numele colegilor noștri pentru aceasta gravă greșeală politica! Nu putem și nu vom susține public și politic acest vot aflat in contradicție profundă cu valorile în care credem, cu realitatea și interesele cetățenilor Românei!

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Timbrul românesc omagiază istoria și valorile românești

PoliticIoana Petrescu: ProRomânia pune condiţii pentru a vota moţiunea PNL. Să vedem alternativa. Nu poţi da jos un Guvern fără să ştii ce pui în loc. USR e iresponsabil

EconomieGeorge Cristian Maior, salută anunțul făcut de fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, de a intra pe piața din România

ExternRobert Lupițu: De la ”Comisia ultimei șanse” la ”Comisia geopolitică” – Mic îndreptar al portofoliilor și numirilor din echipa Ursulei von der Leyen. Ce înseamnă domeniul transporturilor pentru România

EvenimenteDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc omagiază istoria și valorile românești

SocialRaed Arafat prezintă 14 măsuri prin care se doreşte reorganizarea sistemului de urgenţă 112

MoldovaIulian Chifu: La Chişinău – majoritate de coaliţie, fără cheie de control şi fără frâneClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe