OraNoua.ro
Publicat în 30 mai 2012, 17:08 / 211 elite & idei

Adrian Marius Dobre – Invitatie la dezbatere: “Implicatiile si riscurile dictaturii austeritatii”

Adrian Marius Dobre – Invitatie la dezbatere: “Implicatiile si riscurile dictaturii austeritatii”

Am vorbit mult si am scris mult pe tema austeritatii si deopotriva a cresterii economice. In diferite ocazii, in diferite locuri si abordand problemele din diferite unghiuri. Dar niciodata nu am avut ocazia sa abordam acest subiect unitar, centralizat, coerent si intr-un spatiu academic si stiintific incarcat de istorie si de simbolistica.

Acum din fericire avem aceasta oportunitate. Fundatia Europeana Titulescu va organiza joi, 31 mai o dezbatere privind „Implicatiile si riscurile dictaturii austeritatii”.

Sunt onorat sa particip si promit ca ma voi pregati temeinic pentru aceasta dezbatere. Din respect pentru viata noastra, din respect pentru membrii si mentorii Fundatiei, din respect pentru memoria marelui om de stat si diplomat, din respect pentru participanti si, nu in ultimul rand, din respect pentru mine.

Va rog si va invit cu bratele deschise sa fiti prezenti, sa sustineti interventii si sa puneti intrebari complicate si incomode.

Sa cresteti valoarea si miza dezbaterii. Pentru ca toate aceste chestiuni ne privesc pana la urma. Pe noi si pe cei apropiati noua.

Prezenta voastra, aportul vostru si punctele voastre de vedere sunt importante. Mai importante decat credeti, poate. Ele valideaza gandiri si principii, imputernicesc viziuni sau, deopotriva, le arunca in derizoriu. Cu lejeritatea si firescul unei dezbateri intelectuale substantiale.

Va astept, pe toti, cu drag joi, 31 mai, la Casa Titulescu la orele 11.00.

Articol publicat de Adrian Marius Dobre pe blogul personal.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe