Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 18:50 / 59 elite & idei

Adrian Tănase: Ne aflăm în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital

Adrian Tănase: Ne aflăm în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital

România se află în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital, având în vedere listarea Hidroelectrica, cea mai mare companie din ţară, a declarat, joi seara, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase.

„Am convingerea că vin vremuri foarte interesante pentru piaţa de capital. Ne aflăm în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital – şi mă refer la perspectiva de listare a Hidroelectrica, cea mai mare companie din România – care va schimba semnificativ premisele dezvoltării locale a pieţei de capital, astfel încât să fie mai mare, cu mult mai mulţi investitori şi emitenţi. Ce mă bucură foarte tare este că experimentăm un trend pozitiv. Probabil ştiţi că numărul de investitori a crescut, numărul de emitenţi a crescut. Cumva avem această ‘upgradare’ la statutul de piaţă emergentă. (…) Observ că se formează comunităţi pe zone de interes, pe zone foarte importante ale dezvoltării oricărei pieţe. Nu este vorba doar de cantitate, ci de calitatea valorilor mobiliare care sunt tranzacţionate pe piaţa de capital din România”, a afirmat Tănase, la Gala ARIR 2022.


În opinia acestuia, este foarte important să fie adusă calitate investitorilor, iar „calitatea vine cu guvernanţa corporativă şi cu relaţia cu investitorii, comunicarea cu investitorii”.

„Sunt două lucruri foarte importante care trebuie să existe. Astfel, sperăm să dezvoltăm această piaţă într-un mod sustenabil. Dacă nu avem aceste dimensiuni şi dacă nu avem această preocupare pentru guvernanţă şi pentru comunicarea cu investitorii, în mod sigur ne aflăm într-un hazard şi, în mod sigur, dezvoltarea pe care ne-o dorim nu se dezvoltă într-un mod sustenabil şi, mai devreme sau mai târziu, companiile noastre vor dezamăgi investitorii”, a susţinut el.

Adrian Tănase a precizat că este nevoie de o dezvoltare consistentă prin care toate companiile din România să cunoască ceea ce înseamnă guvernanţa, cum trebuie să conducă afacerile – şi să cunoască ce înseamnă comunicarea cu investitorii.

„Văd că există preocupare, văd că se creează comunităţile în jurul acestor zone, iar pe zona de comunicare cu investitorii ARIR joacă un rol central. Sunt foarte bucuros că Bursa de Valori Bucureşti a susţinut acest demers. Cred că am luat o decizie foarte bună, acum patru ani. Comunitatea în jurul ARIR se va dezvolta – vedem acest lucru – şi vom realiza foarte multe lucruri prin ARIR”, a mai spus şeful BVB.

Totodată, acesta a făcut referire la demersul de advocacy, „foarte important pentru modificarea reglementărilor”, astfel încât operaţiunile de piaţă de capital să fie făcute mult mai uşor.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieBogdan Chiriţoiu: România a rămas pe creştere economică, după un an de război la graniţe

ExternOvidiu Nahoi: Mii de copii ucraineni deportați în Rusia – ce poate face justiția internațională?

SocialCristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

EvenimenteBogdan Aurescu anunță că România și Ucraina vor organiza, la București, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea

CulturaFlaviu Predescu, în direct, la Unirea FM

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe