Matei Bogdan
Publicat în 22 ianuarie 2020, 17:57 / 105 elite & idei

Adriana Săftoiu, comparaţie cu generaţia tânără privind căutarea de informaţii: Vă spun experienţa mea

Adriana Săftoiu, comparaţie cu generaţia tânără privind căutarea de informaţii: Vă spun experienţa mea

Adriana Săftoiu a explicat care este diferenţa dintre generaţia din care face parte şi cea a tinerilor actuali, în ceea ce priveşte căutarea ştirilor zilnice, în cadrul Conferinţei „PRESA DIN ROMÂNIA ÎN ERA DIGITALĂ”, organizată de DC MEDIA GROUP.

„Aş vrea să vă spun experienţa mea cu fiul meu major, care studiază drept în străinătate, într-o ţară europeană. Am constatat că nu se uita pe ziare. El căuta subiect, nu ziare. Nu avea reflexul meu de a căuta ziarele, deci era mai greu de manipulat, spre deosebire de mine, care îmi încep ziua cu DC NEWS. Deci îmi încep ziua cu DC NEWS, îmi iau ştirile de acolo şi pot fi manipulată sau nu, e treaba mea. El în schimb caută un subiect, şi de obicei caută un subiect care ţine într-adevăr de politică internaţională. Şi întrebându-l acum, mai mare fiind, dacă şi-a luat un ziar sau un loc de informaţie, mi-a spus de unde îşi ia informaţie şi mi-a spus că e pentru că de fiecare dată când îşi căuta un subiect, era dus acolo. Apetitul lui pentru ziarul acela vine de la faptul că acel conţinut pe care l-a primit a fost tot timpul confirmat ca fiind corect.”, a explicat deputatul liberal. 

Comparaţie cu generaţia tânără

„Eu sunt un om căruia îi place să plătească. Nu mult, dar să plătească, mă simt mai în siguranţă. Eu de exemplu nu mă feresc să fac abonament la NETFLIX şi HBO pentru că au conţinut bun. Mai plătesc El Mundo doar pentru că vreau să citesc în spaniolă şi să nu îmi ies din mână. De multe ori caut ştirea, însă, şi ştirea spune ‘plăteşte’. EI da! Pentru că nu sunt mereu convinsă că acel conţinut este bun şi nu mă poate convinge să scot banii din buzunar. 

Pot să mă compar cu generaţia tânără şi să văd cum copilul meu a fost convins de conţinutul bun şi făcut să intre dimineaţa să îşi caute ştirile, aşa cum intru şi eu dimineaţa pe DC NEWS.”, a mai spus Adriana Săftoiu. 

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe