Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 09:48 / 127 elite & idei

Adriana Saftoiu: Suntem în fața unui posibil parlament unde standardele au coborât incredibil de mult

Adriana Saftoiu: Suntem în fața unui posibil parlament unde standardele au coborât incredibil de mult
+ Observator

Adriana Săftoiu a comentat  în cadrul emisiunii ”Discuția Săptămânii” cu Nelu Barbu și Dan Tapalagă efectul unei comisii de integritate asupra unui partid sau asupra unei alianțe politice. Potrivit liberalei Adriana Săftoiu, criteriul de integritate nu este singura normă după care trebuie măsurați parlamentarii.

”Pentru mine este evident că această comisie de integritate, care practic nu ar trebuie să existe, ne dovedește un singur lucru. Suntem în fața unui posibil viitor Parlament unde standardele au coborât incredibil de mult. Acest tip de inchiziție internă, cum este în cazul ARD, vine ca urmare a unei degradări teribile a clasei politice”, a declarat Săftoiu.

Aceasta a evidențiat diferența de implicație între alegerile parlamentare și cele locale. ”La parlamentare este altfel, dar la locale niciun partid nu s-a sfiit să susțină primari care au pe rol, de la PDL, PNL sau PSD, dosare penale sau sunt suspectați că ar fi făcut fapte care nu ar trebui. Dacă și-au permis la locale, de ce nu ar face-o și la parlamentare”, a adăugat aceasta.

Adriana Săftoiu a explicat că, în România, mai mult de 90% din parlamentari ajung să trăiască din politică și nu pentru politică.

Întrebată despre faptul că nu se află pe listele PNL pentru parlamentare, Adriana Săftoiu a explicat că ține de demnitatea politicianului să aleagă unde candidează.
”Mie mi-a folosit personal faptul că am plecat din Parlament. E vorba de demnitatea ta. Nu mă simt în regulă. Chiar e de apreciat Dragnea, a spus că o face de dragul poporului. Întrebarea este dacă eu mi-am propus să candidez. Trebuie să ai propriile tale criterii. Eu nu am crezut că puteam neapărat să mut lucruri din Parlament. Puteam să candidez singura. Dar să fim sinceră, votul uninominal este tot un vot pe listă”, și-a motivat aceasta decizia.

Articol publicat pe www.b1.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe