Adriana
Publicat în 12 martie 2012, 20:52 / 194 elite & idei

Adriana Săftoiu: USL are o problemă cu motivația protestului și oferă „muniție” Puterii

Adriana Săftoiu: USL are o problemă cu motivația protestului și oferă „muniție” Puterii

Fostul deputat PNL Adriana Săftoiu susţine că USL oferă „muniţie” Puterii în contextul în care protestul parlamentar nu-şi va atinge  scopul.

„Cred că USL are o problemă cu motivaţia acestei greve. (…) Practic, greva a  început în ideea de a forţa Puterea să accepte sau să ajungă la alegeri  anticipate. Pe parcurs, motivaţia se tot schimbă. Şi asta pentru că într-adevăr  greva parlamentară nu îşi atinge foarte bine scopul. Din păcate, mai avem o  experienţă de tipul acesta, atunci când am intrat în grevă la votul pe Legea  pensiilor şi nu s-a întâmplat nimic. Tot aşa s-a intrat în greva, s-a sperat că Roberta Anastase va fi sancţionată în urma votului pe Legea pensiilor şi după o  lună Opoziţia a trebuit să revină, fără să îşi atingă scopul. Îmi este foarte  greu să cred că toate aceste condiţionări vor fi într-adevăr luate în seamă de  către Putere. Opoziţia doar oferă muniţie Puterii”, a declarat, azi, Adriana  Săftoiu la RFI.

Ea a catalogat drept incalificabil gestul Puterii de a arbora bannere  împotriva Opoziţiei şi a susţinut că acestea nu sunt demne nici măcar pentru  campania electorală.
„Puterea foloseşte slăbiciunea Opoziţiei, trebuie  să recunoaştem, oamenii au o sensibilitate la ceea ce se numeşte cheltuirea  banului public şi în condiţiile în care orice politician este considerat un  corupt, un leneş, ca să folosim cuvinte cât de cât mai blânde, tipul acesta de  mesaj prinde şi îmi este teamă că Opoziţia nu îşi va atinge scopul prin aceasta  grevă parlamentară prelungită”, a spus fostul deputat PNL.
Săftoiu a mai  afirmat că în prezent nicio opoziţie nu ar avea pârghiile necesare pentru a  sancţiona abuzul Puterii.
Fostul deputat liberal s-a declarat sceptică în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor parlamentare de către USL.
„Mi-e teamă ca toate partidele aflate pe scena politică vor fi puse în  situaţia să negocieze. Cu un Traian Basescu preşedinte, care, ne place sau nu se  place, are un rol în desemnarea primului ministru şi formarea viitorului guvern,  cred ca PDL va negocia, va rămâne în această guvernare, în condiţiile în care  USL nu face 50+1. Cred ca va fi din ce în ce mai greu ca cineva să facă 50+1. Şi  atunci va avea de negociat cu cineva. Că va fi PSD, că va fi PNL rămâne de  văzut”, a mai arătat Săftoiu.
Fostul deputat liberal a susţinut că PNL  ar fi avut mai mult de câştigat dacă nu intra în alianţă cu PSD.

Articol postat pe www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe