Matei Bogdan
Publicat în 4 decembrie 2019, 20:09 / 237 elite & idei

Alex Coita, după rezultatele dezastruoase de la testul PISA: Asta trebuie să fie LECȚIA

Alex Coita, după rezultatele dezastruoase de la testul PISA: Asta trebuie să fie LECȚIA

„Școala trebuie corelată cu lumea reală”, susține Alex Coita.

„România are copii și tineri foarte deștepți! Din păcate, sistemul educațional din România nu îi ajută să învețe să gândească autonom și nu le transmite informații care să le fie utile în viața de zi cu zi și în mediul profesional.

Asta trebuie să fie lecția rezultatelor dezastruoase de la testul PISA!

Reacția doamnei ministru a educației arată că este complet paralelă cu realitățile sistemului de învățământ din România. Domnia sa pare că nu înțelege și nu are nicio viziune privind nevoia de reformă a școlii românești.

Cum este posibil ca, în 2019, când orice om are acces instant la tone de date prin internet, să mai ai un sistem de educație bazat preponderent pe memorare și reproducere de informație?”, a scris, miercuri, 4 decembrie, Alex Coita pe contul său de Facebook.

„Reforma sistemului de învățământ trebuie să pornească de la mentalități”, a continuat Alex Coita. „Copiii trebuie învățați să ÎNȚELEAGĂ concepte, să selecteze informația RELEVANTĂ și CREDIBILĂ și să o APLICE în viața lor profesională și personală. Ei trebuie pregătiți pentru viață și pentru profesie, nu transformați în roboți care repetă pe de rost noțiuni și date.

Învățământul românesc are nevoie urgentă să treacă în era digitală. Școala trebuie corelată cu lumea reală. Până cei care ne conduc nu vor înțelege aceste concepte de bază, tinerii noștri vor porni cu un handicap în viață și în profesie”, a concluzionat Alex Coita.

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe