Matei Bogdan
Publicat în 18 septembrie 2019, 20:00 / 291 elite & idei

Alex Coita: Mă interesează să văd politicieni care să facă asta. Nu ştiu cine va percepe ironia

Alex Coita: Mă interesează să văd politicieni care să facă asta. Nu ştiu cine va percepe ironia

„„Pentru fiecare problemă complexă, există un răspuns clar, simplu și greșit,” scria acum un secol eseistul american Henry Louis Mencken.

Nu știu cine va pricepe ironia, dar cu siguranță nu politicienii noștri care sar cu soluția, de multe ori înainte să înțeleagă problema.

În căutarea clarității, a simplității, a validării etice și morale, ne confruntăm cu situații din ce în ce mai dese în care oameni politici mai vechi sau mai noi ajung să transpună în secolul XXI tematica perenă a formei fără fond.

Pe nimeni nu interesează dacă e adevărat, aplicabil sau are legătură cu problemele reale ale oamenilor cât timp sună bine, este aliniat cu noțiunile acceptate de corectitudine politică și folosește jargonul corect”, a scris politologul. 

„Vreau să văd asta de la politicieni”

„Doar că, afișând o astfel de superficialitate și cu o asemenea predilecție pentru manierism de conjunctură, riscăm să lăsăm problemele să se acutizeze, așa cum s-a întâmplat în ultimii cinci ani, de exemplu în domeniul justiției.

Nu mă interesează rezultate de genul „operația a reușit, pacientul este mort.” Mă interesează să văd politicieni care au curajul să taie acolo unde există o infecție, care au curajul să iasă de de după dogme și lozinci, să iasă din zona de confort intelectual (de multe ori extrem de restrânsă) și să ia pulsul realității.

Cred că societatea este pregătită pentru răspunsuri oneste, chiar dacă de multe ori nu sunt clare și simple. Cred că societatea noastră este pregătită pentru adevăruri incomode. Pentru că aceasta este singura cale spre vindecare.”, a scris Alex Coita pe pagina sa de Facebook. 

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe