Adriana
Publicat în 23 februarie 2017, 20:03 / 98 elite & idei

Alexander Tapscott, autorul “Blockchain revolution”, expune la București filozofia noii revoluții industriale lansată la Davos

Alexander Tapscott, autorul “Blockchain revolution”, expune la București filozofia noii revoluții industriale lansată la Davos
+ Observator

Personalități din mediul academic, economie, administrație, cultură, societatea civilă și mass-media au discutat la București, vineri, 23 februarie, în cadrul unui eveniment din seria „Meet The Global Thinkers” despre noul concept “Blockchain” cu unul dintre cei mai renumiți gânditori ai noii ere digitale, Alexander Tapscott.

Reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos din 2017, desfășurată sub semnul celei de-a IV-a Revoluții Industriale, a introdus în scenă conceptul de “Blockchain”. Aceasta reprezintă o tehnologie bazată pe procese descentralizate, în rețele peer-to-peer, pe bază de criptare iar aplicabilitatea acoperă un spectru impresionant de domenii: servicii financiare, bănci și asigurări, mobilitate și transport, mediu și energie, administrație publică at large, management etc.

“Filozofia “blockchain” este considerată și o bază reală pentru viitoarele politici publice care își propun să implementeze măsuri preventive anticorupție, dar și consolidarea democrațiilor din toată lumea, tema fiind una dintre cele mai dezbătute la reuniunea din 2017 de la Davos”, precizează organizatorii.

În contextul în care “blockchain” prefigurează trecerea de la ‘internet of information’, la ‘internet of value’, a avut loc vizita în România, în perioada 22-24 februarie 2017, a lui Alexander Tapscott, co-autorul volumului ‘Blockchain Revolution’, cea mai vândută carte din lume pe acest subiect, și membru al Futures Council de pe lângă World Economic Forum.

Prin efectul cumulat, “Revoluția Blockchain” generează o nouă filozofie care are ca promisiune finală recuperarea încrederii, o societate morală și realizarea premizelor pentru democrația directă. Guverne, bănci centrale, mega instituții financiare, și mari corporații de software transformă deja acest concept în ‘produs’ disruptiv aplicat.

Prezența lui Alexander Tapscott în România se înscrie într-un efort global de a conecta ideile și liderii comunității transatlantice, un club din care face parte și România. După expunerile găzduite la Davos, la Comisia Europeană, la sediul Google, GoldmanSachs sau IBM, vizita lui Alexander Tapscott are obiectivul de a de a genera în România o dezbatere la nivel de elite a noului concept cu alonjă globală.

În cadrul vizitei în România a fost programată o expunere găzduită de Biblioteca Centrală Universitara Carol I la care au fost invitate personalități din mediul academic, administrație, economie, finanțe, cultură, societate civilă și media.

Reuniunea s-a desfășurat sub egida Clubului România, în parteneriat cu Grup Renault și BCR.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe