Adriana
Publicat în 23 februarie 2017, 20:03 / 82 elite & idei

Alexander Tapscott, autorul “Blockchain revolution”, expune la București filozofia noii revoluții industriale lansată la Davos

Alexander Tapscott, autorul “Blockchain revolution”, expune la București filozofia noii revoluții industriale lansată la Davos
+ Observator

Personalități din mediul academic, economie, administrație, cultură, societatea civilă și mass-media au discutat la București, vineri, 23 februarie, în cadrul unui eveniment din seria „Meet The Global Thinkers” despre noul concept “Blockchain” cu unul dintre cei mai renumiți gânditori ai noii ere digitale, Alexander Tapscott.

Reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos din 2017, desfășurată sub semnul celei de-a IV-a Revoluții Industriale, a introdus în scenă conceptul de “Blockchain”. Aceasta reprezintă o tehnologie bazată pe procese descentralizate, în rețele peer-to-peer, pe bază de criptare iar aplicabilitatea acoperă un spectru impresionant de domenii: servicii financiare, bănci și asigurări, mobilitate și transport, mediu și energie, administrație publică at large, management etc.

“Filozofia “blockchain” este considerată și o bază reală pentru viitoarele politici publice care își propun să implementeze măsuri preventive anticorupție, dar și consolidarea democrațiilor din toată lumea, tema fiind una dintre cele mai dezbătute la reuniunea din 2017 de la Davos”, precizează organizatorii.

În contextul în care “blockchain” prefigurează trecerea de la ‘internet of information’, la ‘internet of value’, a avut loc vizita în România, în perioada 22-24 februarie 2017, a lui Alexander Tapscott, co-autorul volumului ‘Blockchain Revolution’, cea mai vândută carte din lume pe acest subiect, și membru al Futures Council de pe lângă World Economic Forum.

Prin efectul cumulat, “Revoluția Blockchain” generează o nouă filozofie care are ca promisiune finală recuperarea încrederii, o societate morală și realizarea premizelor pentru democrația directă. Guverne, bănci centrale, mega instituții financiare, și mari corporații de software transformă deja acest concept în ‘produs’ disruptiv aplicat.

Prezența lui Alexander Tapscott în România se înscrie într-un efort global de a conecta ideile și liderii comunității transatlantice, un club din care face parte și România. După expunerile găzduite la Davos, la Comisia Europeană, la sediul Google, GoldmanSachs sau IBM, vizita lui Alexander Tapscott are obiectivul de a de a genera în România o dezbatere la nivel de elite a noului concept cu alonjă globală.

În cadrul vizitei în România a fost programată o expunere găzduită de Biblioteca Centrală Universitara Carol I la care au fost invitate personalități din mediul academic, administrație, economie, finanțe, cultură, societate civilă și media.

Reuniunea s-a desfășurat sub egida Clubului România, în parteneriat cu Grup Renault și BCR.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe