Matei Bogdan
Publicat în 14 aprilie 2021, 18:41 / 203 elite & idei

Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos

Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos

Alexandra Gătej este invitată la Antena3.ro LIVE pentru a vorbi despre Societatea Omului Sănătos.

Cu cât citesc mai mult despre, cu atât par mai clare niște lucruri. E important să mergem pe jos și nu facem asta, deși e simplu. Omul nu e făcut să stea pe scaun și să meargă cu mașina, iar coprul nostru nu s-a adaptat încă la sedentarismul forțat la care îl supunem.

Sigur, teorie știm cu toții, dar cum facem cu practică. 

E important să mâncăm mâncare, nu substanțe chimice, că așa mai bine luăm direct niște pastile și am scăpat. Sigur, și asta știm în teorie și nu facem.

E important să ne curățăm mintea, iar 5 minute de meditație pe zi n-au omorât pe nimeni și totuși nu le facem. 

E important să respirăm aer curat, nu doar aer recirculat. Și asta știm și totuși nu ne organizăm să facem. 

„Am plecat de la nimic, distanţa între casă şi birou mi se părea iniţial enormă”

„Ca să fii perseverent, poţi să nu mergi la magazin cu maşina. Eu merg în fiecare zi 5 kilometri. Am plecat de la nimic. De la stat în maşină timp de ore în traficul din Bucureşti! Distanţa între casă şi birou, 4 kilometri, mi se părea iniţial enormă. Acum nici nu o mai simt. Un prim avantaj este asupra calităţii somnului”, a spus Alexandra Gâtej în cadrul emisiunii.

„Vă mărturiesc că n-a fost uşor să aducem oamenii în grupul de alergare, dar apoi s-au tras unii pe ceilalţi. Am început cu cei din agendă. Am impus câteva mici reguli asupra subiectelor de discuţie…Te întâlneşti joi dimineaţa cu nişte oameni pe care abia-i cunoşti şi alături de care petreci o oră. Nu pretind şi nu am opinia că mersul pe jos te schimbă corporal. Dar te obligă să te îmbraci într-un anume fel, mersul pe jos. Să te îmbraci simplu. Eu îmi fac 90% din întâlniri pe jos şi în 90% din cazuri lumea acceptă”.

„Cei mai în vârstă au 65 de ani. Sunt reprezentate toate profesiile, de la creatorul de benzi desenale, la CEO”.

„Conferinţa din 22 aprilie va fi despre nutriţie. Vor fi medici români specialişti în nutriţie, o invitată de la Harvard….”

„Am făcut şi un site, Societatea Omului Sanatos. Uca Marinescu şi Valeria van Groningen, oameni care au mers pe jos toată viaţa, ne-au spus: nu sări din prima zi să faci 5 kilometri.”

„Marile culturi alimentare sunt bucătăria italiană şi cea japoneză”

„Societatea de consum ne-a scris pe ‘hard’-ul nostru să faci şi să tot faci. Viaţa normală, pe care o trăiau bunicii noştri, are legătură cu căutarea firescului. Cred că toţi putem face o selecţie cu lucrurile pe care ni le-au impus să le facem părinţii noştri şi lucrurile care au mai rămas.”

„Marile culturi alimentare sunt bucătăria italiană şi bucătăria italiană. Ambele s-au rafinat de-a lungul secolelor. Ambele pun accent pe sezonalitate şi pe simplitate”.

„Ni se pare important să atragem oamei importanţi prin prisma profesiei şi prin prisma experienţelor personale, dar nu vedete care pot fi văzute pe youtube. Practic, vrem ca oamenii să practice obiceiuri sănătoase în firescul vieţii lor”.

Antena 3 a lansat un nou proiect: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Emisiunea are loc în fiecare joi, de la ora 15:00 LIVE pe antena3.ro şi pe https://www.facebook.com/Antena3Oficial/.

www.antena3.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe