Bogdan Daradan
Publicat în 5 iulie 2012, 15:31 / 284 elite & idei

Alexandru Cimbriciuc, membru al Comisiei de securitate naţională: În cadrul Serviciului pentru Informaţii şi Securitate încă mai sunt activi ofiţeri care au activat şi în URSS în KGB

Alexandru Cimbriciuc, membru al Comisiei de securitate naţională: În cadrul Serviciului pentru Informaţii şi Securitate încă mai sunt activi ofiţeri care au activat şi în URSS în KGB
+ Moldova

Deputatul PLDM Alexandru Cimbriciuc, membru al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului celui de-al doilea stat romanesc a declarat că în cadrul Serviciului pentru Informaţii şi Securitate lucrează încă mulţi ofiţeri care au activat şi în timpul URSS, ca ofiţeri KGB, scrie arena.md.

Cimbriciuc a lăsat să se înţeleagă, printre altele, că acest fapt ar putea fi o cauză a ineficienţei serviciului, ca structură care trebuie să protejeze deplin Republica Moldova. În luna iunie 2012 presa de la Chişinău a publicat o scrisoare anonimă remisă de un grup de foşti ofiţeri SIS, care indica numele angajaţilor SIS care au făcut parte din structurile de securitate aservite Moscovei.

Deputatul a declarat că Serviciul pentru Informaţii şi Securitate a declanşat o anchetă internă pentru verificarea unor informaţii critice la adresa serviciului, a comandantului Valentin Dediu şi a altor ofiţeri. Va fi formată şi o comisie parlamentară de anchetă.

Cimbriciuc a afirmat că unele dintre dezvăluirile făcute şi remise presei ( adica Romanian Global News) de un „grup anonim de foşti ofiţeri SIS” sunt reale. Declaraţia a fost făcuta în cadrul emisiunii „Moldova în direct” a postului naţional Moldova 1.

Invitaţii au mai punctat dezastrul din sistemul bancar, ca urmare a atacului raider (preluarea abuzivă a pachetelor de acţiuni) asupra principalelor instituţii bancare din Republica Moldova, cazul celor 200 de kg de cocaină descoperite în Chişinău în perioada guvernării Voronin, evadarea blogger-ului Eduard Baghirov şi alte situaţii scandaloase.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe