Matei Bogdan
Publicat în 29 ianuarie 2020, 17:06 / 153 elite & idei

Alexandru Coita a lansat proiectul ‘O Românie verde şi curată’

Alexandru Coita a lansat proiectul ‘O Românie verde şi curată’
+ Observator • + Politic

Pactul O ROMÂNIE VERDE ȘI CURATĂ prinde viață. Proiectul a fost lansat oficial la București în prezența lui Mircea Diaconu, Ilan Laufer și Alexandru Coita, cu participarea voluntarilor din regiune, urmând a fi multiplicat la nivelul întregii țări, anunţă Laufer pe pagina sa de Facebook.

Inițiatorii pactului „O Românie Verde și Curată”, Mircea Diaconu, Ilan Laufer și Alexandru Coita, au avut ieri prima întâlnire oficială cu voluntarii proiectului pe care l-au anunțat pe 24 ianuarie. La eveniment au participat peste 60 de voluntari din București și județele limitrofe.

În cadrul întâlnirii, Mircea Diaconu a prezentat viziunea unui proiect integrator, care să aducă alături toți românii cărora le pasă de conservarea și regenerarea ecosistemului natural din România, împreună cu mediul neguvernamental și cu principalii actori politici. Demersul de strângere de semnături, la nivel național, trebuie să se realizeze concomitent cu elaborarea unui pachet de legi care să fie promovat la nivelul parlamentului României. Mai mult, pactul „O Românie Verde și Curată” trebuie să aibă ambiția de a genera o Inițiativă Cetățenească Europeană, fiind o contribuție a României la îmbunătățirea cadrului legislativ la nivelul Uniunii Europene. În paralel, este esențial un demers de educare a populației prin dezvoltarea unui reflex al voluntariatului și crearea unei conștiințe civice în rândul românilor.

Ilan Laufer și Alexandru Coita, centralizatori și organizatori ai proiectului, au vorbit cu entuziasm despre importanța acestui pact pentru România. Cei doi lideri au afirmat angajamentul de a se implica total în demersul de strângere de semnături, reamintind că pactul semnat împreună cu Mircea Diaconu este asumată în cadrul primului proiect de țară al ultimilor 15 ani, ROMÂNIA 10 ÎN 10.

Laufer și Coita au anunțat că, în perioada următoare, întâlnirea de la București va fi multiplicată în toată România, creându-se o rețea la nivel național care va asigura strângerea de semnături pentru proiectul inițiat împreună cu Mircea Diaconu. „O Românie verde și curată” va contribui la afirmarea identității României ca lider regional în cadrul Uniunii Europene, au afirmat cei doi, subliniind că a venit momentul ca temele de mediu să se coaguleze într-un pact asumat de toate forțele politice din România, care să ducă la o revoluție verde și să stopeze degradarea naturii din țara noastră.

În perioada imediat următoare, va fi prezentat un calendar de acțiuni la nivel național, prin care Mircea Diaconu, împreună cu cei doi co-inițiatori și organizatori ai pactului, Ilan Laufer și Alexandru Coita, vor extinde proiectul la nivel național, prin conferințe în principalele orașe din România. „Românii cărora le pasă de natură și sunt interesați să se implice ca voluntari în proiect sunt rugați să trimită un e-mail la adresa oromanieverdesicurata@gmail.com”, transmite Ilan Laufer.

www.stiripesurse.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe