Matei Bogdan
Publicat în 17 iunie 2020, 16:46 / 419 elite & idei

Alexandru Coita: “Vom prezenta un Plan pentru Romania prin care sa dam o voce mediului de afaceri… Ducem Romania in top 3 forte antreprenoriale din Europa”

Alexandru Coita: “Vom prezenta un Plan pentru Romania prin care sa dam o voce mediului de afaceri… Ducem Romania in top 3 forte antreprenoriale din Europa”

Liderul nou-infiintatului Partid Republican din Romania, Alexandru Coita (foto), ataca dur masurile aplicate de catre Guvernul Romaniei pe intreaga perioada a starii de urgenta, respectiv a starii de alerta. Intr-un interviu acordat Lumea Banilor, Coita critica lipsa unui program fezabil si a unor politici publice pentru restartarea economiei romanesti.

Presedinte al unei formatiuni a carei misiune este sprijinirea capitalului autohton si a mediului de afaceri romanesc, Alexandru Coita sustine ca autoritatile au reactionat cu intarziere, masurile adoptate bagand practic in coma economia. “Masurile Guvernului au fost haotice, intempestive si nu au tinut cont de nevoile economiei”,acuza Coita.

In ceea ce priveste o eventuala legatura cu Partidul Republican din SUA, Alexandru Coita neaga o asemenea relatie, insa recunoaste ca doreste ca formatiunea sa politica sa fie racordata la America. Asta nu inseamna insa ca vor fi adoptate modele copy-paste.

Prezentam interviul cu presedintele Partidului Republican din Romania, Alexandru Coita:

Cum ati perceput si simtit toate aceaste perioade de “stare de urgenta”, “stare de alerta”, distantare sociala si telemunca, in calitate de antreprenor si in ce masura v-au afectat masurile de restrictie impuse de catre autoritatile romane?

Aceasta pandemie ne-a dat peste cap toate planurile pe 2020. Ca antreprenor, am fost dezamagit sa vad ca Guvernul era mereu cu un pas in spate fata de evenimente. Au reactionat cu intarziere la semnalele de alarma venite din mediul international. Apoi au instituit reguli extrem de stricte care practic au bagat in coma economia, au bulversat mediul de afaceri cu o comunicare haotica si foarte prost coordonata. In final, cand a venit vorba de a da o mana de ajutor mediului de afaceri, mediul privat s-a lovit de aroganta guvernantilor care au vorbit mult si au facut putin spre deloc. Programul IMM Invest, ca sa dau cel mai relevant exemplu, s-a dovedit a fi o mare bataie de joc la adresa firmelor romanesti, daca ne uitam la numarul urias de cereri respinse, pe criterii netransparente.

Continuare: https://luba.ro/partidul-republican-anunta-planul-pentru-romania-alexandru-coita-mediul-privat-s-a-lovit-de-aroganta-guvernantilor-au-bagat-in-coma-economia-vom-prezenta-un-plan-pentru-roman/?fbclid=IwAR3PaoJu7LsKslaSRV2F_X6FLW4Z9r7ThuymyBfIenytgZtBusejFmKaGAA

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe