OraNoua.ro
Publicat în 7 decembrie 2016, 17:34 / 442 elite & idei

Alexandru Giboi: AGERPRES a lansat la ONU primul Facebook Messenger NewsBot din Romania si documentarul video Taramul dintre ape

Alexandru Giboi: AGERPRES a lansat la ONU primul Facebook Messenger NewsBot din Romania si documentarul video Taramul dintre ape

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat în premieră, marți, 30 noiembrie, la sediul ONU, în New York, primul Facebook Messenger NewsBot din România, AGERPRES NewsBot, precum și documentarul video „Tărâmul dintre ape” despre Delta Dunării.

La eveniment a fost prezentată și o parte din arhiva fotografică AGERPRES. Agenția Națională de Presă și Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite au organizat acest eveniment cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Fotografiile selectate pentru această expoziție invită la a explora și a înțelege mai bine România și poporul român, prin istoria și acțiunile lor. La baza acestui proiect se află însuși idealul Națiunilor Unite, potrivit căruia cu cât ne cunoaștem mai bine unii pe alții, cu atât premisele coexistenței pașnice și ale eforturilor comune depuse pentru a aduce prosperitate sunt mai bune’, a declarat ambasadorul României la ONU, Ion Jinga.

La rândul său, secretarul general adjunct al ONU, Jan Eliasson, și-a exprimat gratitudinea pentru contribuția AGERPRES la promovarea importanței cooperării internaționale.

„Suntem foarte recunoscători României și pentru contribuția AGERPRES în transmiterea mesajului privind indispensabilitatea cooperării internaționale de la ONU. (…) De asemenea, sunt impresionat de ceva în ultimii cinci-zece ani, iar asta este puterea imaginii. (…) Am observat o persoană, ministrul de Externe Mănescu, unul dintre predecesorii mei în calitate de președinte al Adunării Generale, el a prezidat cea de-a 22-a sesiune, eu am prezidat cea de-a 60-a sesiune, acum ceva ani. Și mai este și fotografia de acolo care arată un tânăr studiind ceva la prezidiu — acela sunt eu când eram președintele Adunării Generale, în 2005, în timpul discursului președintelui României. Deci, sunt foarte impresionat de documentarea voastră”, a afirmat Jan Eliasson.

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a vorbit cu această ocazie despre rolul mass-media, de a consemna totul în beneficiul generațiilor viitoare.

„Cum puteți vedea, avem istoria României, cu aspectele pozitive și cu cele negative. Acesta este rolul media, de a consemna totul și de a arăta generațiilor viitoare, pentru a ști foarte bine ce să repete, părțile bune, și ce să nu repete, să învețe din greșeli. (…) Am pornit acum 100 de ani, iar acum vom privi puțin spre viitor, poate peste 10 ani de acum înainte. Vă voi arăta un proiect AGERPRES. Se numește AGIL. AGIL este AGERPRES Innovation Lab. Acest laborator de inovații nu lucrează de foarte multă vreme și avem un produs, care este AGERPRES NewsBot. AGERPRES NewsBot vă ajută să accesați conținutul cel mai relevant despre România direct prin Facebook Messenger”, a explicat Alexandru Giboi.

Imagini de la eveniment pot fi accesate la adresa https://goo.gl/wqU4EY.

AGERPRES NewsBot îi ajută pe utilizatorii de Facebook să identifice cele mai importante știri în limba engleză ale agenției, într-un mod ușor, interactiv și practic. Acesta poate fi accesat utilizând Facebook Messenger, la link-ul: https://www.messenger.com/t/AgerpresNewsAgency/.

AGERPRES NewsBot este parte a proiectului AGERPRES Innovation Lab, o inițiativă a Agenției Naționale de Presă dedicată creării unui mediu de inovare, care vizează testarea și implementarea celor mai noi tehnici de producție și distribuție media la nivel național și internațional. NewsBot-ul va fi disponibil în curând și în limba română. Mai multe detalii despre AGERPRES NewsBot și AGERPRES Innovation Lab sunt disponibile la adresa http://agil.agerpres.ro/.

Documentarul video „Tărâmul dintre ape”, care a fost prezentat, de asemenea, în premieră la ONU, este un material care invită la o călătorie în Delta Dunării, într-o lume în care totul pare desprins din alte timpuri și unde încercarea vine dintr-o singură întrebare: ce mai poate fi salvat, conservat și dat mai departe? Acesta poate fi urmărit online pe pagina de Facebook AGERPRES VIDEO www.facebook.com/AGERPRESVIDEO/ și pe site-ul public www.agerpres.ro.

Tot în cadrul evenimentului, Agenția Națională de Presă a expus o parte din arhiva sa fotografică, imagini care ilustrează cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele operațiuni de menținere a păcii la care a participat țara noastră, dar și imagini care reflectă viața cultural-artistică, socială, sportivă și politică a țării. Arhiva Fotografică AGERPRES va putea fi admirată la sediul ONU până la 9 decembrie.

La eveniment au participat și vicepreședintele Associated Press, John Daniszewski, membri ai reprezentanțelor permanente ale statelor membre ONU, precum și membri ai comunității române din SUA.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Băncii Comerciale Române, membră a Erste Group.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe