Adriana
Publicat în 15 noiembrie 2016, 17:39 / 105 elite & idei

Alexandru Grumaz, despre România și proiectul elicopterelor de atac

Alexandru Grumaz, despre România și proiectul elicopterelor de atac
+ Observator

România și proiectul elicopterelor de atac între vis și realitate. Sovietici nu ne-au dat elicoptere de atac. Proprii naționali nu au accepta producția AHRO-1 Cobra la Ghimbav și acum o luăm de la capăt. Propunerea este elicopterul Viper. Aparatele de atac sunt momentan folosite doar de americani şi de armata pakistaneză şi costă aproape 32 de milioane de dolari bucata. Bell Helicopter vrea să se extindă şi în Europa iar americanii au purtat deja discuţii cu oficiali români. Acum armata română foloseşte elicoptere PUMA NAVAL pe fregatele de la Marea Neagră.Varianta Viper a elicopterului este folosită de marina americană. Aparatele sunt cele care decolează de pe distrugătoare şi duc lupte aer-aer sau aer-sol. AH Viper este unul dintre cele mai bine înarmate elicoptere de luptă din lume. „Este cel bun elicopter de atac din lume. Avem o precizie de 100% a locului în care tragem, ceea ce înseamnă de fapt ţinta corectă şi locul exact al inamicului,” spune Joel Best, manager Europa-Bell Helicopter.
Cu Trump la Casa Albă și cu 2% din PIB pentru armată poate de data aceasta Bell Helicopter va fi câștigător. Să fim înțeleși PUMA nu este un elicopter de atac este unul de căutare -salvare la fel ca și cel care va fi construi de francezi la Brașov. Viper este elicopterul de care armata are nevoie stringentă. Acum înțelegem de ce stocurile acțiunilor militare la bursa din New York au crescut spectaculos odată cu venire lui Trump la Casa Albă. E bine să știm acest lucru!
https://www.facebook.com/

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe