Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:56 / 100 elite & idei

Alexandru Lazescu ii indeamna pe antreprenori sa-si faca publicitate prin smartphone

Alexandru Lazescu ii indeamna pe antreprenori sa-si faca publicitate prin smartphone
+ Observator

Alexandru Lazescu, fondatorul retelei Monitorul si fost presedinte al TVR, a vorbit la Conferinta Afaceri.ro despre strategii de pozitionare pe piata si marketing.

“Pentru a supravietui pe o piata competitiva, o idee este sa-ti reinventezi afacerea. Cirque du Soleil s-au reinventat prin anii ’80, cand industria circului era orientata exclusiv spre copii. Ei s-au dus atunci spre o zona care parea ciudata – zona de business – si au venit cu un nou tip de entertainment pentru acesti clienti. Acum spectacolele lor se joaca de multe ori cu casa inchisa, desi au preturi mari”, a explicat Alexandru Lazescu.

Acesta i-a indemnat pe participantii la conferinta sa apeleze la noi metode de promovare, sustinand ca metodele clasice si-au pierdut din eficienta.

“A trecut epoca de glorie a traditionalului spot publicitar de 30 de secunde, la TV. S-a fragmentat foarte mult mass-media, iar aceste mesaje si-au pierdut din impact”, a aratat Lazescu, subliniind ca in Uniunea Europeana exista peste 8.000 de canale de televiziune, iar costul difuzarii acestui tip de publicitate este de multe ori prohibitiv.

Fostul presedinte al TVR i-a sfatuit pe oamenii de afaceri sa investeasca in noile mijloace media. ”Puteti investi in aplicatiile pentru smartphone. De exemplu, turistii care folosesc aplicatia Trip Advisor sunt calauziti spre anumite restaurante sau magazine aflate in apropierea lor. Aplicatiile de smartphone sunt solutii competitive ca pret si ca eficienta, pentru clientii de publicitate”, a concluzionat Alexandru Lazescu.

Acesta le-a mai recomandat oamenilor de afaceri sa afiseze in locuri vizibile coduri QRC, pentru a fi scanate cu usurinta de posesorii de smartphone.

www.finantare.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe