OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 22:11 / 347 elite & idei

Alexandru Petrescu a semnat un ordin pentru înființarea Centrului de studii comparative pentru competitivitate

Alexandru Petrescu a semnat un ordin pentru înființarea Centrului de studii comparative pentru competitivitate

Ministerul pentru Mediul de Afaceri va înființa Centrul de studii comparative pentru competitivitate, un ordin în acest sens fiind semnat de ministrul de resort, Alexandru Petrescu.

„Este rezultatul colaborării cu specialiștii INACO. Am semnat ordinul de ministru pentru înființarea Centrului de studii comparative pentru competitivitate. Este, în esență, un organ consultativ, fără persoană juridică, care funcționează sub conducerea Ministerului pentru Mediul de Afaceri și are ca obiectiv crearea unui cadru eficient de consultare și dialog cu toate organizațiile de profil economic, dar și cu reprezentanți din zona universitară, cu reprezentanți ai Academiei Române. În practică, tot ceea ce acest centru va elabora va întări fundamentarea, justificarea, predictibilitatea pentru orice fel de politici pe care Ministerul pentru Mediul de Afaceri le va lua de acum încolo. Aceste lucruri se întâmplau și până acum, dar sporadic”, a spus Petrescu, într-o conferință organizată de Camera de Comerț și Industrie a României împreună cu INACO.

Potrivit acestuia, prima întrunire a acestui centru de studii comparative va avea loc în partea a doua a acestei luni.

„Aștept nu nerăbdare să elaborăm politici, să fim mai transparenți cu un grad mai înalt de a explica ceea ce facem, să putem să aducem buna practică din alte țări la un nivel de specificitate a țării, să putem să elaborăm politici mai clare și mai predictive”, a mai arătat ministrul.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe