OraNoua.ro
Publicat în 4 ianuarie 2017, 19:53 / 260 elite & idei

Alexandru Petrescu: Am o foaie de parcurs foarte clară – materializarea programului de guvernare al României

Alexandru Petrescu: Am o foaie de parcurs foarte clară – materializarea programului de guvernare al României

Materializarea Programului de guvernare al României, clar etapizat, este principala misiune a ministrului desemnat al Economiei, Alexandru Petrescu, după cum a precizat acesta după primirea avizului favorabil de la comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

„Vreau să fac o analiză a activității Ministerului Economiei să văd exact ce s-a întâmplat acolo. Voi demara, cu siguranță, un audit la nivelul ministerului și la nivelul setului de acțiuni și măsuri care au fost luate în ultimele 12-13 luni și evident eu am o foaie de parcurs foarte clară, care este programul de guvernare al României și este clar etapizat, iar misiunea mea este de a-l materializa. Fondul suveran de investiții al României este un proiect economic care a început deja ca structurare, dar conform planului de guvernare urmează a fi materializat undeva la sfârșitul trimestrului doi al acestui an”, a spus Alexandru Petrescu.

Potrivit ministrului desemnat al Economiei, Fondul suveran de investiții al României va avea structura unui fond închis, compus din participațiunile statului, urmând a se gândi structura de comandă.

„Va avea în mare parte structura unui fond de investiții standard cu consilii de administrație la nivelul companiilor din componență, cu un comitet director la nivelul fondului care va controla activitatea tuturor companiilor”, a precizat Alexandru Petrescu.

Acesta a spus și că, dacă Oltchim poate fi neperformant în prezent, nu trebuie să rămână așa.

„Evident, avem exemplul Hidroelectrica care a trecut printr-un proces de restructurare. Oltchim se află deja într-un proces de restructurare și companiile trebuie aduse în parametrii de profitabilitate. De altfel, am înțeles că Oltchim este pe un trend pozitiv și mă preocupă să mă aplec asupra acestui caz”, a precizat Alexandru Petrescu.

Alexandru Petrescu, propus pentru funcția de ministru al Economiei, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii comisiilor parlamentare de specialitate au admis propunerea cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă și o abținere.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe