Adriana
Publicat în 15 februarie 2017, 14:20 / 153 elite & idei

Alexandru Petrescu: Nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant

Alexandru Petrescu: Nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant
+ Observator

Am fost întotdeauna şi sunt în continuare adeptul transparenţei şi corectitudinii în toate activităţile pe care le întreprind. Am dat şi dau dovadă de toată deschiderea în comunicarea corectă cu toate instituţiile şi societatea civilă în activitatea mea profesională, chiar şi atunci când datele prezentate public au fost vădit distorsionate. Constat, însă, cu profund regret că nu a fost suficient, nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant. Sunt ignorate principii fundamentale precum dreptul la opinie, buna-credinţă, prezumţia de nevinovăţie şi verificarea unor informaţii înaintea publicării.
Fără a face din asta un modus-operandi, am luat decizia de a mă adresa instanţelor de judecată în legătură cu articolele defăimătoare rostogolite în spaţiul public în ultimele zile. Vă asigur că rămân un suporter al mass-media profesioniste. Apreciez că este de obligaţia noastră, a tuturor, să ne asigurăm că informatiile prezentate în spaţiul public respectă principiul deontoligiei profesionale si al corectei informari a opiniei publice.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe