Adriana
Publicat în 15 februarie 2017, 14:20 / 174 elite & idei

Alexandru Petrescu: Nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant

Alexandru Petrescu: Nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant
+ Observator

Am fost întotdeauna şi sunt în continuare adeptul transparenţei şi corectitudinii în toate activităţile pe care le întreprind. Am dat şi dau dovadă de toată deschiderea în comunicarea corectă cu toate instituţiile şi societatea civilă în activitatea mea profesională, chiar şi atunci când datele prezentate public au fost vădit distorsionate. Constat, însă, cu profund regret că nu a fost suficient, nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant. Sunt ignorate principii fundamentale precum dreptul la opinie, buna-credinţă, prezumţia de nevinovăţie şi verificarea unor informaţii înaintea publicării.
Fără a face din asta un modus-operandi, am luat decizia de a mă adresa instanţelor de judecată în legătură cu articolele defăimătoare rostogolite în spaţiul public în ultimele zile. Vă asigur că rămân un suporter al mass-media profesioniste. Apreciez că este de obligaţia noastră, a tuturor, să ne asigurăm că informatiile prezentate în spaţiul public respectă principiul deontoligiei profesionale si al corectei informari a opiniei publice.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe