Matei Bogdan
Publicat în 13 martie 2019, 12:45 / 36 elite & idei

Alexandru Petrescu: Susţin parcursul României de aderare la OCDE în domeniul digital

Alexandru Petrescu: Susţin parcursul României de aderare la OCDE în domeniul digital

România face eforturi de a se alinia standardelor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în domeniul digital, astfel încât să devină membru cu drepturi depline al acestei organizaţii, a afirmat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, în cadrul Summit-ului „Going Digital’ de la Paris.

„Prezenţa mea la acest Summit este subsumată efortului Guvernului României de a se alinia standardelor OCDE şi în domeniul digital, astfel încât România să devină membru cu drepturi depline al acestei organizaţii în cel mai scurt timp posibil, beneficiind ulterior de toate avantajele pe care le conferă apartenenţa la acest prestigios forum. Progresul în inovare şi în dezvoltarea de tehnologii extinde frontierele digitalizării şi generează necesitatea conturării unei foi de parcurs armonizată la nivel internaţional, care să răspundă provocărilor lumii digitale cu care se confruntă economiile şi societăţile în prezent, iar România trebuie să fie parte activă la acest proces atât de dinamic’, a menţionat Petrescu.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică are ca obiectiv de activitate identificarea, diseminarea şi evaluarea aplicării politicilor publice optime pentru asigurarea creşterii economice, prosperităţii şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum şi la nivel global.

În ianuarie 2017, OCDE a lansat proiectul „Going Digital – Making the Transformation Work for Growth and Well-being’, pentru a sprijini factorii de decizie să înţeleagă mai bine fenomenul transformării digitale şi să creeze un cadru legislativ care să permită economiilor şi societăţilor să prospere într-o lume din ce în ce mai digitalizată.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a participat în perioada 11-12 martie 2019, la Paris, la Summit-ul „Going Digital’, eveniment al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Evenimentul a marcat închiderea proiectului „Going Digital’, desfăşurat pe o perioadă de doi ani.

Summit-ul internaţional de nivel înalt a reunit miniştri şi alţi demnitari din domeniul digital, experţi şi responsabili cu dezvoltarea politicilor economiei digitale, reprezentanţi ai organismelor europene şi internaţionale (G20, G7, APEC, ASEAN), cu scopul de a împărtăşi modele de bune practici în sfera digitală care să contribuie la continuarea desfăşurării activităţii OCDE in acest domeniu.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, odată cu europarlamentarele

PoliticCristian Socol: Nu cred că obiectivele programului de guvernare vor mai putea fi atinse în calendarul stabilit

EconomieRemus Borza: C’est fini la comedie. Avem buget!

ExternIulian Chifu: Brexit la deznodământ: săptămâna căderii capetelor şi a ultimei şanse

EvenimenteMarius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

CulturaRadu Preda: Autismul ortodox. Varianta ucrainiană

SocialCristian Unteanu: Tortură, tratamente inumane şi degradante, România 2018. Raportul Consiliului Europei. În atenţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe