Matei Bogdan
Publicat în 16 ianuarie 2019, 13:12 / 67 elite & idei

Andi Cristea: Noi suntem buni europeni; România să nu exporte instabilitate

Andi Cristea: Noi suntem buni europeni; România să nu exporte instabilitate

Preşedinţia românească a Consiliului UE va fi una de succes, declară la RFI europarlamentarul PSD Andi Cristea. El spune că „nimeni nu are de câştigat din exportul de instabilitate” din plan intern.

Andi Cristea crede că „este esenţial să tratăm această preşedinţie cu mai multă încredere. Doar pentru că avem la Bucureşti tensiuni în politica internă nu înseamnă că trebuie să fim imaturi şi să le exportăm afară, pentru că nimeni nu are de câştigat din exportul de instabilitate. Eu cred că avem datoria să proiectăm mai multă speranţă şi mai mult optimism în viitoarele şase luni (…). Sunt convins că va fi o preşedinţie pozitivă, de succes”.

România are parte de o presă europeană defavorabilă la preluarea şefiei UE. Întrebat cum va depăşi Bucureştiul acest handicap de imagine, eurodeputatul PSD a răspuns: „Au fost actori politici din România, inclusiv subsemnatul, care şi-au manifestat scepticismul faţă de anumite mesaje de la Bruxelles, când au fost făcute către România. Câteodată tonul, câteodată conţinutul acestor mesaje când au fost pentru Bucureşti au diferit faţă de alte state europene. Însă vreau să subliniez că noi suntem buni europeni (…), suntem profund ancoraţi în proiectul european şi vom urmări ca prin toate acţiunile noastre să contribuim la consolidarea acestui proiect european în următoarele şase luni”.

rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, odată cu europarlamentarele

PoliticCristian Socol: Nu cred că obiectivele programului de guvernare vor mai putea fi atinse în calendarul stabilit

EconomieRemus Borza: C’est fini la comedie. Avem buget!

ExternIulian Chifu: Brexit la deznodământ: săptămâna căderii capetelor şi a ultimei şanse

EvenimenteMarius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

CulturaRadu Preda: Autismul ortodox. Varianta ucrainiană

SocialCristian Unteanu: Tortură, tratamente inumane şi degradante, România 2018. Raportul Consiliului Europei. În atenţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe