OraNoua.ro
Publicat în 3 ianuarie 2018, 21:28 / 42 elite & idei

Andreea Paul: 12 dorințe pe care le am în România magică a anului 2018

Andreea Paul: 12 dorințe pe care le am în România magică a anului 2018
1. Românii să plătească prețul motorinei ca și austriecii, NU unul mai mare, așa cum este aberant acum. Deștepți ca austriecii!
2. Să putem face la semafor la dreapta, după cedarea trecerii celor de pe drumul cu prioritate, fără a mai sta la culoarea roșie. În SUA sistemul acesta a dus la fluidizarea cu aproape 20% a traficului. Deștepți ca americanii!
3. Să putem înregistra o firmă direct pe internet, fără să ne mai deplasăm la zeci de ghișee, așa cum se întâmplă în multe țări din lume, ca de pildă în Anglia. Deștepți ca englezii!
4. Companiile românești să beneficieze de prețul gazului pentru consumul industrial ca la nemți, NU unul mai mare care dezavantajează competitiv producătorii autohtoni. Deștepți ca nemții!
5. Să absorbim banii europeni cu viteza polonezilor. Deștepți ca polonezii!
6. Să avem copii fericiți în școli performante cu rezultate similare celor din Finlanda. Deștepți ca finlandezii!
7. Să avem spitalele puse la punct ca și francezii și să nu ne mai punem bolnavii pe traseele complicate ale birocrației din sănătate. Deștepți ca francezii!
8. Să ne tratăm cetățenii, inventatorii și talentele umane așa cum o fac suedezii. Deștepți ca suedezii!
9. Să putem obține datele personale financiare sau juridice direct de la instituțiile statului, prin accesarea internetului – fără să mai mergem la ghișeu și să așteptăm câteva zile -, așa cum se întâmplă în Estonia. Deștepți ca estonienii!
10. Să dezvoltăm turismul ca la italieni și infrastructura ca la unguri în anul Centenarului României Unite.
11. Firmele românești să se internaționalizeze din Orient până în Occident pentru a aduce bani în țară. Deștepți ca românii!
12. România in zona Euro și în zona Schengen. Deștepți ca europenii!

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis a convocat-o la Cotroceni pe Viorica Dăncilă, în contextul dezbaterii publice privind OUG de amnistie şi graţiere

PoliticDaniel Constantin (Pro România): Nu vrem neapărat la guvernare, vrem să contribuim ca acest guvern să-și înceteze mandatul

EconomieSilviu Cerna – Rolul economic al statului: O veche problemă rămasă deschisă

ExternOvidiu Nahoi: Populiștii se pregătesc și ei pentru viitoarea Uniune Europeană

EvenimenteMircea Geoană: La mila sorţii şi la pomana împrejurărilor externe?

CulturaScriitorul Mircea Cărtărescu, la aniversare

SocialRaed Arafat: 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţii la incendii au o vechime mai mare de 30 de ani

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe