OraNoua.ro
Publicat în 14 decembrie 2016, 11:57 / 344 elite & idei

Andreea Paul: 15 firme au câștigat definitiv în instanță

Andreea Paul: 15 firme au câștigat definitiv în instanță

Andreea Paul (PNL): 15 firme au câștigat definitiv în instanță din cele 131 de firme care au dat în judecată ANAF din cauza respingerii sau anulării codului de TVA pe baza formularului 088

La sfârșitul lunii octombrie am transmis o interpelare parlamentară către ANAF în care am ridicat problema firmelor care s-au închis sau care au avut blocată activitatea din cauza formularului controversat 088 vizând înregistrarea firmelor în scopuri de TVA, câte au atacat deciziile ANAF în instanță şi câte firme şi-au obţinut dreptatea în justiţie până în prezent.

Astăzi am primit răspunsul din partea ANAF, din care reiese că 131 de societăți au întreprins acțiuni în instanță împotriva a 137 de decizii ale ANAF de respingere sau de anulare a înregistrării lor în scopuri de TVA, în urma aplicării procedurii de evaluare a intenției și capacității persoanelor impozabile de a desfășura activități economice în sfera de aplicare a TVA, în baza formularului 088.

Până în prezent, instanțele judecătorești au emis 15 hotărâri definitive în favoarea contribuabilului, mă informează ANAF. În restul cazurilor încă nu se cunosc deciziile finale.

Relația dintre stat și contribuabil va trebui semnificativ reclădită pe bază de parteneriat, încredere și eficiență în colectarea taxelor și a impozitelor la stat, fără a pune pe drumuri contribuabilii prin instanțele judecătorești pentru a-și apăra drepturile în fața birocraților fiscali.

În ceea ce priveşte ultima decizie a ANAF de a nu genera dosare penale pentru evaziune fiscală mai mică de 50 de mii de lei în cazul în care se recuperează prejudiciile, o consider corectă şi bine-venită. Scopul acestei măsuri este recuperarea taxelor şi impozitelor datorate din mica evaziune fiscală, derobarea instanţelor judecătoreşti de dosare cu implicaţii financiare mărunte şi concentrarea lor asupra bătăliei cu marea evaziune fiscală.

 

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Rămân un partener al efortului de reformare a sistemului judiciar. O justiție independentă reprezintă o adevărată modernizare a statului

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe