OraNoua.ro
Publicat în 6 noiembrie 2013, 19:56 / 148 elite & idei

Andreea Paul a discutat despre proiectul de buget pe 2014

Andreea Paul a discutat despre proiectul de buget pe 2014

Referindu-se la proiectul de buget pe 2014 anunțat de Guvern, ea a subliniat faptul că Executivul nu s-a remarcat din nou decât prin absența oricărei măsuri pentru însănătoșirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă. ‘Guvernul Ponta se va baza în continuare pe suprataxare, tradusă birocratic prin proasta colectare. Însuși Crin Antonescu a recunoscut ieri seară că Guvernul PSD — PNL nu face nimic pentru mediul de afaceri’, a spus Andreea Paul. În acest context, ea a anunțat că reprezentanți ai mediului de afaceri se vor întâlni cu Guvernul Alternativă al PDL pe data de 18 noiembrie.

‘Ponta anunța creșterea salariului minim la 850 lei de la 1 ianuarie fără diminuarea CAS, ceea ce înseamnă taxe pe muncă mai mari pentru angajatori și locuri de muncă noi tot mai puține’, a atras atenția prim-vicepreședintele PDL. Ea a subliniat că după ce USL a ratat anii 2012 și 2013, se pregătește să rateze și anul 2014. ‘Practic, nici în 2012, nici în 2013 și cel mai probabil nici în 2014 creșterea economică nu va ajunge la nivelul celei din 2011 — 2,3% într-un an economic foarte dificil’, a detaliat Andreea Paul. Ea a reamintit că PDL a cerut în repetate rânduri Guvernului Ponta relaxare fiscală, dereglementare legislativă și debirocratizare pentru a oxigena mediul de afaceri.

Deputatul PDL a criticat, de asemenea, decizia Guvernului de creștere a plafonului de datorie la autoritățile locale. ‘Premierul dă liber motoarelor de partid — adică primarilor — să cheltuiască anul viitor mult și pe datorie. Vom avea din nou în anul electoral 2014 o țară plină de șantiere pe datorie’, a arătat Andreea Paul.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe