Matei Bogdan
Publicat în 3 martie 2021, 14:54 / 129 elite & idei

Andreea Paul: Capacitatea de a lucra cu date trebuie antrenată din clasa I

Andreea Paul: Capacitatea de a lucra cu date trebuie antrenată din clasa I

„Pentru crearea competențelor generației tinere trebuie să învățăm să ținem pasul cu noile tehnologii. Toți trebuie să facem asta, împreună, nu e doar datoria profesorilor sau a elevilor”, a spus Andreea Paul, prof.univ. la ASE București și președinte al INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, la VIDEO CONFERINȚA „„Examenul de absolvire a pandemiei: Skill-urile de bază garantate de sistem, pe care tinerii trebuie să le aibă la intrarea în economia viitorului iminent”, organizată de CursDeGuvernare.ro în data de 18 februarie.

Aceasta a explicat că INACO are o soluție concretă: înființarea unui smart lab în fiecare județ în 2021 și un smart-lab în fiecare școală până în 2027 și că propun acest parteneriat autorităților.

„Vrem să garantăm acces gratuit al tuturor elevilor la educație digitală. Există nevoia reală pentru asta, nu doar acum, dar mai ales pentru viitor. Fiecare loc de muncă va avea o puternică componentă digitală. Asta ne va plăti facturile și ne va da calitate vieții”, a spus Andreea Paul.

Intervenția VIDEO integrală poate fi urmărită aici: 

Aceasta a vorbit despre Ghidul meseriilor viitorului, iar în oglindă cu acesta INACO a propus proiecte pilot: smart-lab în 5 școli din România. „Sper să facem pași serioși pe drumul către educația exponențială. Avem nevoie de smart-lab în școli, cum avem nevoie de sală de sport în fiecare școală”, a mai spus Andreea Paul. 

Parteneri ai conferinței: Parteneri: BCR, World Vision Romania, Avocatnet.ro, EduPedu / Moderator: Andreea PAUL, INACO

www.cursdeguvernare.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe