OraNoua.ro
Publicat în 31 iulie 2013, 10:17 / 129 elite & idei

Andreea Paul: PDL cere Guvernului ca prin rectificarea bugetară să se reia imediat investiţiile publice

Andreea Paul: PDL cere Guvernului ca prin rectificarea bugetară să se reia imediat investiţiile publice

PDL solicită Guvernului ca la rectificarea bugetară să găsească soluţii pentru relansarea economică şi crearea de locuri de muncă prin reluarea imediată a investiţiilor publice şi accelerarea absorbţiei banilor europeni, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, luni, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei BPN al partidului.

„PDL solicită Guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară să vină cu soluţii pentru relansarea economică şi pentru crearea de locuri de muncă prin reluarea imediată a investiţiilor publice şi accelerarea absorbţiei banilor europeni şi, doi, prin respectarea promisiunilor electorale”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, „odată ce Guvernul Ponta s-a văzut cu sacii în căruţă a uitat că în campania electorală a promis diminuarea TVA sau a CAS-ului”.

Ea a cerut, totodată, „eliminarea corupţiei din controlul fiscal, simplificarea Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală prin rescrierea acestora, garantarea transparenţei şi a predictibilităţii”.

„În acest sens, cerem USL să reia dialogul cu mediul de afaceri şi cu partidele din Opoziţie. (…) PDL nu poate asista pasiv la o rectificare bugetară în care se pregăteşte în continuare tăierea investiţiilor, falimentarea economiei şi crearea de şomeri de către USL”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.

Andreea Paul a susţinut că execuţia bugetară pe primul semestru al acestui an ar demonstra incapacitatea Guvernului de a livra rezultate.

„USL a promis o creştere economică a banilor absorbiţi de la Comisia Europeană. În realitate, în execuţia bugetară pe prima jumătate a acestui an, sumele primite de la UE scad cu peste 1%. În loc să investească mai mult pentru a crea locuri de muncă în viitor, USL a procedat exact invers. Cheltuielile cu investiţiile au scăzut cu peste 11%, în timp ce cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu peste 18%. Toate sunt cifre oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice”, a afirmat liderul democrat-liberal.

Ea a acuzat că numărul şomerilor a crescut în timpul actualei guvernări. „Avem cu 34.000 de şomeri mai mulţi în luna iunie a acestui an, faţă de luna iunie a anului trecut. Sunt cifrele oficiale publicate de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, în 15 luni de guvernare, Executivul Ponta a modificat de 24 de ori Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. AGERPRES (A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu)

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe