OraNoua.ro
Publicat în 27 februarie 2013, 14:56 / 165 elite & idei

Andreea Paul: PDL intenţionează să depună în Parlament moţiuni simple pe educaţie, sănătate, economie

Andreea Paul: PDL intenţionează să depună în Parlament moţiuni simple pe educaţie, sănătate, economie

PDL va depune prin grupurile sale parlamentare alte moţiuni simple pe mai multe domenii de activitate – educaţie, sănătate, economie – unde apreciează că actuala guvernare nu ia măsurile adecvate, a declarat vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, miercuri, într-o conferinţă de presă.

„Am depus ieri (n.r. marţi) la Parlamentul României (la Camera Deputaţilor -n.r.) o moţiune simplă pentru cazul Oltchim, se numeşte ‘Guvernul Ponta-Fabrică de şomeri’. Sigur că acest demers odată dezbătut va fi continuat de alte moţiuni simple pentru că în marea majoritate a domeniilor care ne vizează în mod direct, educaţie, sănătate, economie, se iau decizii greşite. Şi, da, într-adevăr, PDL are în vedere ca în Parlamentul României să introducă moţiuni simple pe fiecare temă în parte”, a anunţat vicepreşedintele PDL.

Totodată, Andreea Paul a susţinut că PDL avertizează că „direcţia în care se îndreaptă ţara este greşită” şi cere „Guvernului Ponta o corecţie rapidă de parcurs, prin stimularea semnificativă a mediului de afaceri, prin creşterea substanţială a investiţiilor publice, prin eforturi sporite pentru atragerea banilor europeni şi a investiţiilor străine, dar şi un plan serios de combatere a evaziunii fiscale”.

„Atragem atenţia foarte serios: prognoza de creştere economică de 1,6% pentru 2013 a devenit deja o ficţiune. România se afundă economic din cauza unui Guvern incapabil, abulic, fricos şi dezinteresat de economie”, a spus vicepreşedintele PDL.

În opinia PDL, „patru factori majori contribuie şi vor contribui la această evoluţie nedorită: sufocarea mediului de afaceri cu taxe şi impozite, abandonarea investiţiilor publice, incapacitatea Guvernului de a absorbi fondurile europene”.

„Guvernul Ponta nu ştie să facă bani pentru România, ştie doar să-şi răsplătească clientela prin lărgirea birocraţiei”, a arătat Andreea Paul. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe