OraNoua.ro
Publicat în 28 decembrie 2016, 20:41 / 323 elite & idei

Andreea Paul: PNL este partidul parlamentar în care NICIO femeie nu conduce o comisie parlamentară

Andreea Paul: PNL este partidul parlamentar în care NICIO femeie nu conduce o comisie parlamentară

PNL este partidul parlamentar în care NICIO femeie nu conduce o comisie parlamentară, din cele 9 comisii atribuite: 4 la Camera Deputaților și 5 la Senat, deși 16% dintre aleșii parlamentari liberali sunt de genul feminin (jumătate din ținta asumată public înainte de alegeri). PSD are, USR are, chiar și UDMR a ajuns să aibă doamne parlamentare care conduc comisiile de specialitate ca președinte.

Organizația de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată. Doamnele liberale merită just prețuite pentru munca și competența lor reală. Suntem partidul care a inițiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de șanse între femei și bărbați la accesul în funcții publice și este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînțeles o astfel de eroare când lider interimar și de grup parlamentar este tocmai o femeie și te-ai aștepta la prevalarea criteriului meritocrației pe care îl clamăm mereu.

De ce nu se întâmplă asta? Din cauza fricii de competiție. Fuga de competiție internă a adus căderea PNL. Liderii slabi evită concurența prin anularea competiției, acordă stimulente pentru a redistribui puțina putere politică pe care o au, mai curând decât pentru a produce putere nouă de opoziție. Ei au favorizat căderea PNL, status quo-ul, și nu ceea ce e nou, competitiv în fața electorilor.

Dar tot PNL poate induce schimbarea, soluții la dilemele politice, parlamentare, economice și sociale apărute prin alegeri interne urgente și prin asumarea reală a meritocrației, a egalității de șanse și a concurenței pentru ca PNL să redevină competitiv politic și electoral. Pasivitatea membrilor liberali care văd și înțeleg realitatea nu este o soluție. Reactivarea mișcării liberale trebuie să înceapă chiar acum, cu argumente și cu fapte.

Andreea Paul

Prim-vicepreședintele OFPNL
image1

 

Președinte INACO – Inițiativa pentru Competitivitate

Lector univ. dr. la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe