OraNoua.ro
Publicat în 6 decembrie 2016, 23:24 / 254 elite & idei

Andreea Paul: PNL trebuie să transmită clar opțiunea fără dubiu pro-occidentală a țării noastre

Andreea Paul: PNL trebuie să transmită clar opțiunea fără dubiu pro-occidentală a țării noastre

Deputatul Andreea Paul susține că PNL trebuie să transmită clar opțiunea fără dubiu pro-occidentală a țării noastre.

„Se joacă murdar, se apelează la cele mai mârșave promisiuni. Oamenii sunt prostiți în față ca niciodată cu promisiuni electorale halucinante. Barbarismul economic și habarnismul politic sunt adevărații adversari ai românilor. Cred că asta este miza acestor alegeri, în contextul re-rusificării Europei de Est prin cea mai simplă metodă: prin alegeri”, menționează Andreea Paul, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

În opinia sa, România este acum „o insulă a Europei de Est democratică, provestică, antirusă genetic”, iar, dacă nu va fi susținută economic, va apărea o nouă Cortină de Fier.

„Avem nevoie de diplomați de talia lui Titulescu sau Brătianu ca să ne explicăm poziția. Fără ajutor masiv și investiții economice care să ducă la creșterea reală a nivelului de trai (populismul și barbarismul se sădesc cel mai ușor în sărăcie), situația poate deveni disperată. Alegerea lui Trump, ca impact de propagandă, pare un mare avantaj al Rusiei, care are tot interesul să dea impresia că e mâna Kremlinului la mijloc. Pe noi ne afectează mult și rezultatul alegerilor din Bulgaria și Moldova, care poate fi citit în nota ‘Putin triumfător pretutindeni'”, a adăugat Andreea Paul.

Ea susține că „forțele bune din România, inclusiv PNL, trebuie să transmită clar opțiunea fără dubiu pro-occidentală și să-i provoace pe ceilalți să răspundă clar la întrebarea încotro?”.

„Publicul încă nu e disperat și amorțit, încă nu e resemnat că am fost cedați rușilor, dar se lucrează din greu la asta. Pro-rușii sunt tot mai prezenți, tot mai pe față (deocamdată portavocile de eșalon trei, poate doi și numeroșii postaci — plătiți sau ‘idioții utili’). Lupta e cu ei și cu influențele lor, nu cu Trump, care în cel mai rău caz va avea o poziție nuanțată. Trump a reușit să fie Președinte. Mi-e clar că va încerca să devină un Președinte care să intre în istorie, iar pentru asta va încerca pacificarea politicii externe cu Rusia. Important este să nu se facă concesii în Europa de Est pe spatele României. De aceea ne trebuie diplomați extrem de buni, profesioniști autentici în economie și în apărare, obligatoriu, un rezultat al alegerilor pro-dreapta în decembrie”, a menționat Andreea Paul.

Potrivit Andreei Paul, „PNL și USR au datoria, în primul rând în fața românilor, de a rezista”. „Partidele de bine (PNL și USR) trebuie să ia totul în serios. Or, impresia generală e de amorțeală și de ratare a mizelor reale”, a adăugat ea.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe