OraNoua.ro
Publicat în 19 octombrie 2016, 12:37 / 281 elite & idei

Andreea Paul: Prioritatea viitorului Parlament trebuie să fie simplificarea, eliminarea necorelărilor din legislație

Andreea Paul: Prioritatea viitorului Parlament trebuie să fie simplificarea, eliminarea necorelărilor din legislație

Deputatul PNL Andreea Paul susține, în planul său managerial, crearea a 800 de mii de locuri de muncă noi cu salarii medii de 1.000 de euro, a 800 de km de autostradă și reducerea prețului la benzină astfel încât să ajungă cel mai mic din Europa.

Andreea Paul a prezentat, într-un comunicat remis AGERPRES, decalogul său profesional, ca urmare a solicitării publice adresate fiecărui candidat la parlamentare de Coaliția Națională pentru Modernizarea României. Ea s-a referit, în acest sens, la planul său managerial intitulat „Forța economică inteligentă a României”.

Astfel, Paul propune reindustralizarea României, pe domenii strategice, cu argumente ce țin inclusiv de forța de muncă pe regiuni, de tradiție, de școli, de nevoile viitorului, crearea a peste 100 de kilometri de litoral turistic, de la Gura Portiței la Vama Veche, și a unei strategii turistice regionale, crearea Consiliului Național pentru Competitivitate (CoNaCo), iar agricultura să treacă printr-un „mare” audit național.

Potrivit deputatului liberal, scara de valori a societății românești trebuie reclădită prin educație și cultură.

Totodată, susține ea, pensiile nu pot rămâne sub nivelul de supraviețuire.

Andreea Paul completează că „prioritatea cea mai importantă a viitorului Parlament trebuie să fie simplificarea și eliminarea necorelărilor din legislația românească”.

Deputatul liberal a prezentat și realizările sale în plan parlamentar și a menționat faptul că a susținut în PNL diminuarea CAS la 16% pentru angajat și angajator, măsură introdusă în programul de guvernare al partidului.

Ea a enumerat amendamentele depuse în timpul activității sale parlamentare la legea bugetului de stat care au fost adoptate și care au dus, printre altele, la modernizarea laboratorului de analize medicale al Spitalului orășenesc din Negrești Oaș, la deblocarea finanțării variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, la dotarea cu laptopuri în școli, la finanțarea unor acțiuni culturale de prestigiu în anul 2015.

Andreea Paul a mai spus că a reușit suplimentarea cu 1,7 milioane lei a programului dedicat tinerilor debutanți în afaceri, printr-un amendament la bugetul de stat pe anul 2016, precum și realizarea albumului monografic al Țării Oașului și a unei platforme on-line www.taraoasului-romania.ro în vederea promovării potențialului turistic și investițional al zonei.

„Recuperarea până în anul 2015 a 10 milioane de euro la bugetul țării în urma deconspirării în teza mea de doctorat a unuia dintre cele mai mari carteluri de pe piața românească, cartelul de pe piața insulinei, șapte legi care îmi poartă semnătura dedicate economiei, educației și culturii sunt astăzi în vigoare, dintre cele 89 de propuneri legislative inițiate, reducerea TVA-ului la 19% din 2017, în urma amendamentului pe care l-am depus la modificarea Codului Fiscal din anul 2015, reducerea TVA-ului la cărți, manuale și accesul la evenimente culturale și sportive la 5% din 2016, tot în urma amendamentului pe care l-am depus la modificarea Codului Fiscal din anul 2015, alocarea sumei de 1 milion lei pentru Agenția Națională de Presă AGERPRES în vederea dezvoltării și modernizării în conformitate cu standardele europene, printr-un amendament depus și acceptat la bugetul țării pentru anul 2016”, mai menționează, între realizări, deputatul PNL.

Ea a adăugat că a susținut promovarea femeilor în mediul politic și economic prin cele două volume publicate, precum și prin intermediul unor proiecte de lege și a derulat campanii sociale, precum „Ai în plus o carte, dă-o mai departe”, campanii de conștientizare a impactului violenței domestice, care s-au concretizat într-un proiect de lege care se află momentan în dezbatere parlamentară.

Andreea Paul a completat că principiile pe care și le asumă în timpul mandatului sunt integritate, empatie, competență, liberalism, implicare. „Fără energie și dedicare, degeaba ai integritate și competențe, căci cetățenii nu vor beneficia de ele. Am întâlnit cazuri de persoane integre și competente, dar absente la locul de muncă din Parlament. Care este aportul lor? Niciunul. Energie înseamnă și să-ți placă să stai printre oameni, să le vorbești, să le asculți problemele și propunerile. Altfel nu poți fi un bun și acceptat decident public, fie la nivel local, fie central”, a subliniat ea.

Paul a amintit totodată că activitatea sa din legislativ a fost apreciată, fiind declarată „cea mai harnică femeie deputat din legislatura 2012-2016”, conform celei de-a IV-a ediții a Indicelui Agregat al Activității Parlamentare.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe