Matei Bogdan
Publicat în 11 martie 2020, 20:25 / 78 elite & idei

Andreea Paul: Se impune un pachet de măsuri iniţiate de către Guvernul României pentru a susţine companiile

Andreea Paul: Se impune un pachet de măsuri iniţiate de către Guvernul României pentru a susţine companiile

Guvernul României trebuie să iniţieze un pachet de măsuri pentru a susţine companiile „aprig” lovite criza generată de coronavirus, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Andreea Paul, preşedintele INACO.

„Văd un risc major de recesiune şi de probleme sectoriale acute, certe, în anumite domenii de activitate, dar toate acestea au şi soluţii. Dacă o companie nu poate salva statul, statul poate salva companiile şi aceasta ca să nu ajungem să le adunăm cu făraşul peste câteva luni de zile. Se impune un pachet de măsuri iniţiate de către Guvernul României pentru a susţine companiile aprig lovite de momentul acesta al crizei generate de coronavirus” , a spus Andreea Paul.

Întrebată dacă există spaţiu fiscal pentru luarea unor măsuri de susţinere a economiei, Andreea Paul a precizat că „statul poate să cadă economic oricât de mult, aproape la infinit, o companie însă nu”.

Ca să putem reveni repede după trecerea valului adus de coronavirus trebuie să putem reporni motoarele economice, iar aceasta implică existenţa companiilor, dar dacă nu luăm măsuri pentru susţinerea firmelor vom întârzia foarte mult revenirea economică, a explicat ea.

Andreea Paul a precizat că statul ar trebui să oprească investiţiile care nu ajută economia, dar că nu are în vedere măsuri drastice precum tăieri de salarii şi concedieri.

De asemenea, ar trebui să se onoreze în timp real decontările pentru concediile medicale, să gândim compensarea taxelor şi impozitelor la stat cu veniturile. Andreea Paul susţine că ar trebui analizată suspendarea sau amânarea taxelor şi impozitelor la stat. 

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe