Adriana
Publicat în 13 decembrie 2017, 14:45 / 146 elite & idei

Andreea Paul: Stop cadourilor în școală

Andreea Paul: Stop cadourilor în școală
+ Observator

Vin Sărbătorile de Crăciun. Ce bucurie! Apare însă și frenezia părinților de a cumpăra cadouri și atenții cât mai „grijulii” pentru învățători și profesori în școală, din nou. În nicio țară civilizată nu se întâmplă așa ceva. În școală nu cred că ar trebui să se cultive cultura cadoului și a „mitei bunăvoinței”. Dacă greșesc, vă consult și vă rog să mă ajutați să înțeleg de ce ne creștem copiii așa:
1. De ce cumpără părinții cadouri pentru personalul didactic? Anul acesta scorurile au crescut la 200 de lei/copil în București.
2. De ce ne pleacă copiii cei mai buni din țară? Ce facem ca să le dăm o șansă, aici, acasă?
3. Cum contribuim noi, părinții, la schimbarea acestor mentalități? Avem puterea de a spune cât mai mulți, apoi și mai mulți, până ce majoritatea se conturează: STOP CADOURILOR ÎN ȘCOALĂ?!
Dacă nu o facem, mă aștept ca ai noștri copii să ne întrebe la vârsta majoratului: dar voi, părinții, ce ați făcut ca să schimbați lucrurile în bine?!
Ministerului Educației îi propun crearea unui SISTEM DE ALERTĂ cu privire la aceste ilegalități, unde părinții să poată semnala aceste practici anti-educative. Ceea ce vedem este că odată cu salariul crește și mita bunăvoinței în școală!

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe