Adriana
Publicat în 5 februarie 2014, 14:30 / 97 elite & idei

Andreea Rosca, la Romanian Business Leaders Summit 13-14 februarie 2014

Andreea Rosca, la Romanian Business Leaders Summit 13-14 februarie 2014
+ Observator

RBLS – 13-14 FEBRUARIE 2014
Agenda:
Romanian Business Leaders Summit, intalnirea anuala a comunitatii RBL, ofera o platforma pentru ca liderii din economie sa poata veni impreuna si examina, impreuna cu lideri din administratie si societate, complexitatea de probleme si oportunitati ale momentului, in cele trei arii principale: antreprenoriat, buna guvernare si educatie. Scopul este acela de a castiga perspectiva cea mai productiva, necesara unor initiative care sa raspunda realitatii curente, dar mai ales celei viitoare.

A treia editie a Summit-ului pune in centru rolul liderilor din business si al organizatiilor private in constructia unor strategii mai eficiente si intr-un dialog mai transparent intre sectorul public si cel privat. De-a lungul plenarelor, sesiunilor de lucru si discutiilor din cele doua zile ale conferintei anuale din 13-14 februarie 2014, agenda va include:

Dialog – Agenda Romania

Romanian Business Leaders va gazdui o jumatate de zi de dezbatere intre liderii celor mai importante organizatii de business, lideri din guvern, antreprenori si sefi de organizatii, in legatura cu prioritatile pentru Romania.

Experienta de prima mana

Care sunt coordonatele si ingredientele unui model de schimbare durabila? Cum pot liderii din business lucra eficient cu autoritatile pentru a rezolva problemele presante din propria comunitate si din economie? Romanian Business Leaders Summit cauta si aduce laolalta lideri si studii de caz ale unor organizatii si companii cu experienta relevanta in proiecte de schimbare, fie ca este vorba despre initiative la nivel de comunitate locala, de industrie sau de tara.

Proiectele Romanian Business Leaders

In fiecare an, echipele de lucru conduse de membri ai comunitatii RBL investesc timp, resurse financiare si efort pentru a dezvolta proiecte concrete de schimbare cu impact larg in societate. Romanian Business Leades Summit aduce impreuna liderii proiectelor, echipele, beneficiarii si partenerii pentru a impartasi rezultate si a construi studii de caz si modele de schimbare.

Advocacy – Temele comunitatii

Romanian Business Leaders Summit aduce la un loc, in sesiuni de lucru dedicate, experienta liderilor RBL implicati in dialogul cu autoritatile si preocuparile comunitatii RBL in ansamblu, pentru a defini temele de lucru prioritare in dialogul intre mediul de business si administratie. Fie ca este vorba despre educatie, antreprenoriat, fiscalitate, tehnologie, climat general sau o alta tema, scopul este de a construi initiative concrete, bazate pe leadership din domeniul privat si parteneriat.

Un forum deschis de dialog si platforma de schimbare

Participarea la Romanian Business Leaders Summit este posibila pe baza de invitatie, pentru urmatoarele comunitati:

– membrii Clubului Romanian Business Leaders;

– membri ai comunitatii extinse Romanian Business Leaders: lideri implicati in echipele de lucru in proiecte, in initiativele de advocacy sau alte proiecte RBL;

– membri ai Guvernului Romaniei, autoritati publice;

– lideri ai organizatiilor de media din Romania;

– membri ai comunitatii diplomatice acreditate la Bucuresti;

– lideri ai unor organizatii neguvernamentale si membrii ai organizatiilor partenere ale Romanian Business Leaders.

Timp de doua zile, participantii vor avea ocazia sa exploreze perspective diferite, studii de caz si modele si, in aceeasi masura, sa construiasca idei si initiative ambitioase pentru anul ce tocmai incepe.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe