Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 10:08 / 90 elite & idei

Andreea Vass: Adevarul despre colectarea banilor la buget

Andreea Vass: Adevarul despre colectarea banilor la buget
+ Observator

Potrivit domnului Ponta, veniturile la bugetul general consolidat au crescut cu 7,2% în primele 9 luni ale acestui an ca urmare a schimbării conducerii ANAF. Superficial și de-a dreptul afon la economie, domnul Ponta uită să adauge că boom-ul inflației din lunile în care se află la guvernare a umflat superficial veniturile acumulate. Inflația a explodat în ultimele luni, a depășit țintele stabilite pentru acest an, și a lăsat O putere de cumparare mai mica în mâinile românilor.

În luna septembrie, România a înregistrat a doua cea mai mare rată a inflației din UE, de 5,4% faţă de aceeași lună a anului precedent.

Pe lângă aceasta, majorarea de care vorbește domnul Ponta se datorează creșterii sănătoase înregistrate în prima parte a anului 2012, sub guvernele PDL Boc și Ungureanu. Veniturile bugetare în primele 5 luni din an erau cu 9,6% mai mari decât cele din aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care inflația era abia de 1,8% în luna mai 2012 comparativ cu mai 2011.

Din contră, sub guvernul USL, creșterea veniturilor la buget este de peste două ori mai mică decât performanțele realizate de guvernele anterioare. In lunile iunie-septembrie, creșterea față de anul trecut a fost de 4,4%.

Veniturile fiscale, adica cele colectate de catre ANAF, au crescut cu 9,5% in primele 9 luni din 2012. Sub ritmul de crestere a veniturilor fiscale, cu 11,7%, in primele 5 luni ale anului, cand era PDL la guvernare. Asadar, in lunile iunie-septembrie de cand e guvenarea USL, veniturile fiscale au crescut cu doar 7,1% fata de lunile iunie-septembrie din anul anterior.

Trucurile electorale ale domnului Ponta nu mai duc de nas românii.

 Articol publicat pe www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe