Matei Bogdan
Publicat în 27 noiembrie 2019, 23:19 / 47 elite & idei

Andrei Caramitru anunță că PSD va câștiga alegerile locale și parlamentare, dacă legislația electorală nu se schimbă.

Andrei Caramitru anunță că PSD va câștiga alegerile locale și parlamentare, dacă legislația electorală nu se schimbă.

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, atenționează că PSD va câștiga alegerile locale și parlamentare dacă legislația electorală nu se schimbă.

„Eu atât va spun. Dacă legile electorale nu se schimba – câștiga PSD la locale și parlamentare, orice am face. Pentru ca sunteți toți cetățeni de mâna a doua – votul vostru nu contează la alegerile astea.

– Diaspora e cel mare “județ” (populație și voturi). Dar are doar 2 senatori și 4 deputați, mai putin decât Teleorman, cât cel mai mic județ

– Ilfov e de 50% ori mai mare decât Teleorman (populație și voturi). Însă are același număr de senatori (2) și deputați (5).

Pe scurt – dacă ești in județ PSD-ist: ești tare. Votul tău face cât al unui om și jumătate din alte județe, și de 10 ori cât al unui om din diaspora.

Așa ca – putem și noi și PNL sa facem oricâtă campanie, voi sa votati cât vreți, ca regula de un om un vot nu se pune. Și vom pierde din cauza nenorocirii asteia, care încalcă clar și direct constituția.

Ba mai mult – aproape 1 milion nici nu pot vota. Ca nu au “buletin” (pe care nu îl poți obtine decât dacă proprietarul vrea sa accepte asta, și nu au de ce sa vrea, nu ii obliga nimeni).

Guvernul PNL ARE OBLIGAȚIA sa repare situația asta. Un om – un vot!!!! Este absolut esențial !!!!!”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

Ultima ora:

ObservatorSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

PoliticIon M. Ioniţă: Bădălău şi ai lui

EconomieSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

ExternIulian Chifu: Un game changer în Brexit – Raportul serviciilor britanice privind ingerinţele Rusiei în referendumul din 2016

EvenimenteMireille Rădoi: Un produs de diplomație culturală – Femei remarcabile din România și din Peru

CulturaRadu Preda: Organizatorii memoriei

SocialAndrei Stoian: Sistemul de învăţământ românesc a acumulat o serie întreagă de probleme

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe