Matei Bogdan
Publicat în 27 noiembrie 2019, 23:19 / 123 elite & idei

Andrei Caramitru anunță că PSD va câștiga alegerile locale și parlamentare, dacă legislația electorală nu se schimbă.

Andrei Caramitru anunță că PSD va câștiga alegerile locale și parlamentare, dacă legislația electorală nu se schimbă.

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, atenționează că PSD va câștiga alegerile locale și parlamentare dacă legislația electorală nu se schimbă.

„Eu atât va spun. Dacă legile electorale nu se schimba – câștiga PSD la locale și parlamentare, orice am face. Pentru ca sunteți toți cetățeni de mâna a doua – votul vostru nu contează la alegerile astea.

– Diaspora e cel mare “județ” (populație și voturi). Dar are doar 2 senatori și 4 deputați, mai putin decât Teleorman, cât cel mai mic județ

– Ilfov e de 50% ori mai mare decât Teleorman (populație și voturi). Însă are același număr de senatori (2) și deputați (5).

Pe scurt – dacă ești in județ PSD-ist: ești tare. Votul tău face cât al unui om și jumătate din alte județe, și de 10 ori cât al unui om din diaspora.

Așa ca – putem și noi și PNL sa facem oricâtă campanie, voi sa votati cât vreți, ca regula de un om un vot nu se pune. Și vom pierde din cauza nenorocirii asteia, care încalcă clar și direct constituția.

Ba mai mult – aproape 1 milion nici nu pot vota. Ca nu au “buletin” (pe care nu îl poți obtine decât dacă proprietarul vrea sa accepte asta, și nu au de ce sa vrea, nu ii obliga nimeni).

Guvernul PNL ARE OBLIGAȚIA sa repare situația asta. Un om – un vot!!!! Este absolut esențial !!!!!”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe