Matei Bogdan
Publicat în 29 aprilie 2020, 18:54 / 293 elite & idei

Andrei Vlășceanu: Ținutul Secuiesc vs Basarabia

Andrei Vlășceanu: Ținutul Secuiesc vs Basarabia


Klaus Iohannis

  1. “Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!
  2. “În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?”
  3. “Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”
    Mă bucur că a existat această reacție a Președintelui, care a tușat cele 3 elemente-cheie a situației, mai ales că guvernul de la Budapesta acționează din ce în ce mai “deschis” în Transilvania prin diferite “ONG-uri”. În ultimele 3 zile, am avut 2 provocări din partea Ungariei: atacul Externelor împotriva ambasadorului României & ajutorul medical trimis la Chișinău. Budapesta va continua provocările pe fondul Trianon 100.
    Pe acest fond, România trebuie să preia inițiativa la Chișinău, pe care am pierdut-o în iunie 2019, când Germania și Rusia au semnat un nou pact, iar acum Moscova dictează la Chișinău. Avem înțelegerea româno-americană, din august 2019, așa că putem acționa din ce în ce mai coordonat cu partenerul nostru strategic, iar ambasadorii de la Chișinău deja acționează unitar, însă trebuie mai multă inițiativă.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe