Matei Bogdan
Publicat în 24 iunie 2020, 17:51 / 58 elite & idei

Antonel Tănase: Guvernul #PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză

Antonel Tănase: Guvernul #PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză

ℹ️ Guvernul #PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză, prin susținerea financiară a măsurii șomajului tehnic, prin acoperirea a 75% din salariul angajaților cu contractele de muncă suspendate temporar.

ℹ️ Prin ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) au fost făcute plăţi de aproximativ 2.5 miliarde de lei de care au beneficiat angajați și angajatori.

ℹ️ Astfel, în cursul lunii aprilie de această măsură au beneficiat 490.017 salariați pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii martie 2020.

ℹ️ În cursul lunii mai 2020 de această măsură au beneficiat 128.880 angajatori și 1.175.462 salariați pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii aprilie 2020.

ℹ️ În cursul lunii iunie 2020, până în data de 09.06.2020, de această măsură au beneficiat 17.573 angajatori și 140.787 salariați, pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii mai 2020.

ℹ️ Potrivit Codului Muncii, aceste indemnizații sunt plătite de către angajator, din fondul de salarii. Guvernul a preluat, în mod exceptional, plata indemnizațiilor pentru a împiedica pierderea unor locuri de muncă, pentru că mulți angajatori ar fi preferat concedierea, în locul șomajului tehnic.

ℹ️ Prin ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) au fost făcute plăţi în valoare de aproximativ 577 de milioane de lei pentru 77.096 profesioniști(martie), 88.730(aprilie) și 33.579(mai).

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe