Matei Bogdan
Publicat în 27 mai 2020, 08:31 / 50 elite & idei

Antonel Tănase: Guvernul vrea să dea un semnal puternic de sprijin a cercetării prin adoptarea memorandumului de înfiinţare a ROHYDROHUB

Antonel Tănase: Guvernul vrea să dea un semnal puternic de sprijin a cercetării prin adoptarea memorandumului de înfiinţare a ROHYDROHUB

Guvernul vrea să dea un semnal puternic de sprijin pentru cercetare şi inovare prin adoptarea memorandumului pentru înfiinţarea HUB-ului Român de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice ROHYDROHUB, iar cercetarea în domeniul utilizării hidrogenului ca sursă de energie este o componentă care trebuie încurajată, a declarat secretarul general al Executivului, Antonel Tănase.

Secretarul general al Guvernului a participat, marţi, la dezbaterea „RO-HYDROHUB, hidrogenul ca vector alternativ de energie”, eveniment organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, desfăşurat în regim de videoconferinţă, la care au mai luat parte, printre alţii, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

„Guvernul este preocupat în permanenţă să furnizeze cele mai bune soluţii pentru cercetare şi inovare, întrucât suntem convinşi că prin dezvoltarea acestui domeniu putem progresa. (…) În următorii 30 ani statele europene îşi propun să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Acest plan ambiţios poate fi pus în practică printr-o reformă profundă a sectoarelor energetice. România va avea acces la fonduri europene pentru investiţii în mecanismele de finanţare create la nivelul Uniunii Europene. În acest fel avem ocazia să transformăm provocările în oportunităţi”, a afirmat Tănase.


El a mai spus că cercetarea în domeniul utilizării hidrogenului ca sursă de energie este o componentă care trebuie sprijinită şi încurajată.

„Prin adoptarea memorandumului pentru înfiinţarea HUB-ului Român de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice şi prin organizarea acestui eveniment, Guvernul României vrea să dea un semnal puternic de sprijin a cercetării şi inovării. Suntem un partener al institutelor de cercetare, al actorilor din zona industriei şi a oricărui tip de organizaţie care depune eforturi pentru dezvoltarea durabilă a României”, a declarat Antonel Tănase.

Secretarul general al Guvernului a menţionat în context că în curând va avea loc şi o şedinţă a Comitetului interdepartamental pentru dezvoltare durabilă pentru a se analiza stadiul implementării Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

„În curând vom avea o şedinţă a Comitetului interdepartamental pentru dezvoltare durabilă, condus de domnul prim-ministru Ludovic Orban şi format din miniştri Cabinetului, în cadrul căreia vom analiza progresul naţional în implementarea Strategiei şi paşii care trebuie făcuţi în continuare. Instrumentele instituţionale dezvoltate până acum vor juca un rol deosebit de important în perioada următoare, mai ales că la nivelul UE există semnale puternice pentru susţinerea unei reconstrucţii socio-economice pe baza principiilor de dezvoltare durabilă. Printre cele mai importante elemente în acest sens se numără Semestrul european care va ţine cont de cele 17 obiective pentru dezvoltare durabilă şi Pactul Ecologic European”, a mai declarat Antonel Tănase.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe