Matei Bogdan
Publicat în 4 martie 2020, 15:05 / 56 elite & idei

Antonel Tănase: Ne dorim ca digitalizarea să fie componentă cheie a organizării şi desfăşurării şedinţelor de Guvern

Antonel Tănase: Ne dorim ca digitalizarea să fie componentă cheie a organizării şi desfăşurării şedinţelor de Guvern

”România digitală” este pentru actuala guvernare o ”ţintă majoră”, a declarat secretarul general al Executivului, Antonel Tănase, care a spus că în cel mai scurt timp digitalizarea ar trebui să fie o „componentă cheie” a organizării şi desfăşurării şedinţelor de Guvern.

Potrivit unei informări de presă, Antonel Tănase a prezidat, vineri, la Palatul Victoria, alături de Radu Nicolescu, consilier de Stat în domeniul IT în cadrul Cancelariei prim-ministrului, o primă întâlnire a Grupului Consultativ pentru Digitalizarea României, eveniment care s-a bucurat de prezenţa largă a societăţii civile şi a mediului de afaceri din zona de IT şi digitalizare.

” ‘România digitala’ este pentru actuala guvernare o ţintă majoră, deoarece ne dorim să reconstruim încrederea în instituţiile statului prin digitalizarea şi informatizarea administraţiei publice. Am făcut primele demersuri la nivelul Secretariatului General al Guvernului în vederea dezvoltării componentei digitale şi ne dorim ca, în cel mai scurt timp, digitalizarea să fie componentă cheie a organizării şi desfăşurării şedinţelor de Guvern’, a declarat Antonel Tănase, citat în informarea de presă.

Totodată, secretarul general al guvernului a precizat că beneficiile digitalizării administraţiei publice vor fi numeroase atât pentru cetăţeni, cât şi pentru stat, de la creşterea economică la creşterea productivităţii muncii şi la scăderea evaziunii fiscale.

În acelaşi context, Radu Nicolescu a subliniat că guvernarea PNL este deschisă unei cooperări cât mai strânse între instituţiile statului şi mediul privat din domeniu.

„Fie că vorbim despre securitate cibernetică, interoperabilitate, cloud guvernamental sau utilizarea soluţiilor de inteligenţă artificială pentru dezvoltarea administraţiei, Guvernul PNL este deschis unei cooperări cât mai strânse între instituţiile statului şi sursele de inovaţie şi bune practici în acest domeniu de interes major pentru dezvoltarea României”, a afirmat Nicolescu.

Sursa citată menţionează că scopul acestor întâlniri este stabilirea unui „limbaj comun” între instituţiile statului, mediul privat şi mediul asociativ în ceea ce priveşte identificarea priorităţilor şi oportunităţilor pentru digitalizarea serviciilor publice, eficientizarea funcţionării statului şi a simplificarea interacţiunii cetăţenilor cu instituţiile publice.

Următoarea întâlnire a Grupului Consultativ pentru Digitalizarea României va avea loc în luna martie. 

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe