Adriana
Publicat în 5 februarie 2013, 22:50 / 170 elite & idei

Augustin Ioan a lansat Volumul „Arhitectura memoriei. Noua frontieră a spațiului sacru“

Augustin Ioan a lansat Volumul „Arhitectura memoriei. Noua frontieră a spațiului sacru“

Muzeul Național de Artă Contemporană din București gazduit saptamana trecuta vernisajul expoziției Utopia/Distopya semnată de arhitecții Dorin Ștefan și Augustin Ioan. Cu acest prilej, a fost lansat cel mai recent volum semnat de Augustin Ioan – Arhitectura memoriei. Noua frontieră a spațiului sacru, apărut la Editura Igloo media.
Expozitia prezintă „Experimentul Taiwan Tower (2010-2012)“ de Dorin Ștefan si proiectul pentru Catedrala Patriarhală de Augustin Ioan (varianta care a câștigat concursul internațional pentru Catedrala Patriarhală în 2002), în pandant cu realizările arhitectonice ale comunismului istoric, prezentate în Architecture and Power, sinteză filmică de Augustin Ioan și Nicolae Mărgineanu (1992). Curatorul expoziției este Ruxandra Balaci.

Avem în România autori/arhitecți/artiști capabili de splendide „utopii”, dar ei nu au fost și nu sunt

http://goexback.com/ how to get your ex back

ascultați în cetate… În schimb, mediocritatea, răutatea, prostul gust și emfaza semidoctă instalează, în mod trist, dystopia…Atunci, în comunism, ca și acum, arhitectura rămâne cheie majora în decodarea potențelor, latențelor, realizărilor și eșecurilor unui popor, scriu organizatorii.

Vernisajul a fost urmat de lansarea cartii lui Augustin Ioan Arhitectura memoriei. Noua frontiera a spatiului sacru. Volumul, publicat de Igloo media, explorează dimensiunile arhitecturii memoriei: de la arhitectura memorială, destinată să aducă aminte, să co-memoreze în spatiul public evenimente, de regulă violente și tragice, la arhitectura în relație cu timpul în general, în sensul statutului său de condensator temporal.

Expoziția deschisă pe 19 decembrie va putea fi vizitată până la 17 februarie 2013 la MNAC (Palatul Parlamentului, str. Izvor 2-4, aripa E4, București)

zp8497586rq

Ultima ora:

ObservatorSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

PoliticIon M. Ioniţă: Bădălău şi ai lui

EconomieSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

ExternIulian Chifu: Un game changer în Brexit – Raportul serviciilor britanice privind ingerinţele Rusiei în referendumul din 2016

EvenimenteMireille Rădoi: Un produs de diplomație culturală – Femei remarcabile din România și din Peru

CulturaRadu Preda: Organizatorii memoriei

SocialAndrei Stoian: Sistemul de învăţământ românesc a acumulat o serie întreagă de probleme

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe