Matei Bogdan
Publicat în 7 noiembrie 2018, 13:38 / 106 elite & idei

Bogdan Anghel: Cine avea încredere în BET-TR, ar fi avut o creştere de 153%

Bogdan Anghel: Cine avea încredere în BET-TR, ar fi avut o creştere de 153%

Investitorii care ar fi avut încredere în BET-TR şi ar fi păstrat investiţia din 2012, de când se calculează indicele, ar fi avut acum un o creştere de 153%, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel, într-o dezbatere organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

„Randamentul pentru investitori este generat nu doar de evoluţia preţului acţiunii, ci şi de dividende. Deci, randamentul total pentru investiţia în piaţa de capital ar putea să fie considerat BET-TR, nu doar BET simplu, care, aşa cum am spus, include evoluţia preţului acţiunii plus a dividendului. Cine ar fi avut încredere în investiţii, într-un coş, în indicele BET, şi ar fi păstrat această investiţie de când se calculează acest indice, din toamna anului 2012, până la zi, deci undeva în jur de 6 ani, ar fi avut 153% creştere. Dacă ar fi investit 100 de lei, de când se calculează acest indice, incluzând dividendele, practic ar fi avut undeva la 253 de lei”, a spus Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, în această perioadă nu au fost numai creşteri liniare, ci au avut loc şi scăderi, pe tot intervalul de timp.

De asemenea, Lucian Anghel a menţionat că, în ciuda volatilităţilor din piaţă, în fiecare an randamentul total a fost pozitiv, inclusiv în anul 2015, când preţul petrolului s-a situat la un minim istoric pentru o perioadă lungă de timp. Cea mai mare valoare a randamentului BET-TR a fost înregistrată în 2013, de 31,2%, iar cea mai scăzută a avut loc în 2015, de 3,1%.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, odată cu europarlamentarele

PoliticCristian Socol: Nu cred că obiectivele programului de guvernare vor mai putea fi atinse în calendarul stabilit

EconomieRemus Borza: C’est fini la comedie. Avem buget!

ExternIulian Chifu: Brexit la deznodământ: săptămâna căderii capetelor şi a ultimei şanse

EvenimenteMarius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

CulturaRadu Preda: Autismul ortodox. Varianta ucrainiană

SocialCristian Unteanu: Tortură, tratamente inumane şi degradante, România 2018. Raportul Consiliului Europei. În atenţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe