Matei Bogdan
Publicat în 7 noiembrie 2018, 13:38 / 42 elite & idei

Bogdan Anghel: Cine avea încredere în BET-TR, ar fi avut o creştere de 153%

Bogdan Anghel: Cine avea încredere în BET-TR, ar fi avut o creştere de 153%

Investitorii care ar fi avut încredere în BET-TR şi ar fi păstrat investiţia din 2012, de când se calculează indicele, ar fi avut acum un o creştere de 153%, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel, într-o dezbatere organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

„Randamentul pentru investitori este generat nu doar de evoluţia preţului acţiunii, ci şi de dividende. Deci, randamentul total pentru investiţia în piaţa de capital ar putea să fie considerat BET-TR, nu doar BET simplu, care, aşa cum am spus, include evoluţia preţului acţiunii plus a dividendului. Cine ar fi avut încredere în investiţii, într-un coş, în indicele BET, şi ar fi păstrat această investiţie de când se calculează acest indice, din toamna anului 2012, până la zi, deci undeva în jur de 6 ani, ar fi avut 153% creştere. Dacă ar fi investit 100 de lei, de când se calculează acest indice, incluzând dividendele, practic ar fi avut undeva la 253 de lei”, a spus Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, în această perioadă nu au fost numai creşteri liniare, ci au avut loc şi scăderi, pe tot intervalul de timp.

De asemenea, Lucian Anghel a menţionat că, în ciuda volatilităţilor din piaţă, în fiecare an randamentul total a fost pozitiv, inclusiv în anul 2015, când preţul petrolului s-a situat la un minim istoric pentru o perioadă lungă de timp. Cea mai mare valoare a randamentului BET-TR a fost înregistrată în 2013, de 31,2%, iar cea mai scăzută a avut loc în 2015, de 3,1%.

Ultima ora:

ObservatorSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

PoliticKlaus Iohannis se va întâlni astăzi, la Londra, cu premierul Theresa May

EconomieSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

ExternValentin Naumescu: It’s not the economy, stupid! Trump pierde controlul în Camera Reprezentanţilor dar polarizarea ideologică a Americii se adânceşte

EvenimenteMugur Isărescu: Invitație BNR, 25 octombrie 2028 – Conferință ELEC „The Danube Triangle”

CulturaRadu Preda: Memoria abandonată

SocialIoan-Aurel Pop: În anul Centenarului Marii Uniri, ţara are nevoie de o vlagă nouă şi de energii de viitor

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe