OraNoua.ro
Publicat în 16 octombrie 2013, 17:29 / 132 elite & idei

Bogdan Aurescu – 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-ruse

Bogdan Aurescu – 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-ruse

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu l-a primit marți pe ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Malghinov, prilej cu care cei doi oficiali au făcut schimbul scrisorilor de felicitare din partea miniștrilor Afacerilor Externe ai celor două state, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-ruse.

„Secretarul de stat Bodgan Aurescu a evidențiat dinamica pozitivă a dialogului bilateral din ultima perioadă, în măsură să asigure dezvoltarea cooperării bilaterale cu Federația Rusă”, relatează MAE, într-un comunicat remis AGERPRES.

Bogdan Aurescu a accentuat mesajul ministrului român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, din scrisoarea transmisă omologului rus, privind „încrederea că simbolistica degajată cu astfel de ocazii este în măsură să contribuie la valorificarea corespunzătoare a momentelor de referință ale istoriei noastre comune în scopul definirii unor modele pentru edificarea unui viitor pe un fundament solid și transparent”.

De asemenea, Corlățean i-a transmis lui Lavrov dorința „de a acționa pe linia sporirii încrederii și cunoașterii reciproce la nivelul societăților” română și rusă.

Schimbul de scrisori este realizat în continuarea demersurilor întreprinse pe parcursul acestui în comun de Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada Federației Ruse la București pentru marcarea momentului aniversar menționat, precum și a 10 ani de la semnarea Tratatului privind relațiile prietenești și de colaborare dintre România și Federația Rusă, precizează sursa citată.

Anul acesta se împlinesc 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-ruse dintre România și Federația Rusă și 10 ani de la semnarea Tratatului privind relațiile prietenești și de colaborare dintre cele două țări.

La 4 iulie, ministrul de Externe al României, Titus Corlățean, și omologul său rus, Serghei Lavrov, au efectuat un schimb de mesaje de felicitare cu ocazia aniversării a 10 ani de la semnarea Tratatului privind relațiile prietenești și de cooperare dintre România și Federația Rusă. În același cadru, al marcării simbolisticii în relația bilaterală româno-rusă, ministrul Titus Corlățean a înmânat omologului rus Serghei Lavrov în data de 9 iulie 2013, la Moscova, timbrul aniversar „România și Federația Rusă, 10 ani de la semnarea Tratatului privind relațiile prietenești și de colaborare”, care scoate în evidență două edificii de cultură reprezentative din România și Federația Rusă — Ateneul Român și Teatrul Bolșoi.

De asemenea, marți, Ambasada Federației Ruse la București va organiza la Ateneul Român, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României, un concert dedicat aniversării a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Federația Rusă. AGERPRES/(AS — autor: Victoria Vioară, editor: Florin Marin)

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe