OraNoua.ro
Publicat în 21 decembrie 2016, 17:05 / 298 elite & idei

Bogdan Aurescu: Ceea ce s-a întâmplat la Berlin – o tragedie; asasinarea ambasadorului Karlov – un act revoltător

Bogdan Aurescu: Ceea ce s-a întâmplat la Berlin – o tragedie; asasinarea ambasadorului Karlov – un act revoltător

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu transmite condoleanțe în numele Administrației Prezidențiale în urma tragediei de la Berlin, afirmând, totodată, că asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, este ”un act revoltător”.

„Exprim, în numele Administrației Prezidențiale, sincere condoleanțe familiilor îndoliate, autorităților germane și poporului german pentru victimele nevinovate, morți și răniți, din Piața de Crăciun din Berlin. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin, în Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat”, a declarat, pentru AGERPRES, Aurescu.

El a arătat că Europa este, pentru a doua oară, supusă doliului, după atentatul de la Ankara, căruia i-a căzut victimă ambasadorul Federației Ruse în Turcia.

„Asasinarea unui diplomat, care prin definiția profesiei trebuie să fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de menținere a păcii și securității internaționale prin mijloace exclusiv pașnice, prin opoziție cu orice act de violență, este un act revoltător”, a spus Aurescu, precizând că România este alături de familia îndoliată și de autoritățile ruse.

Luni seara, un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă. Potrivit poliției germane, numărul persoanelor decedate a ajuns la 12. 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Tot luni, ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis într-un atac armat care a fost catalogat drept terorist de către Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, informează agențiile de presă internaționale. Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie despre Rusia.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe