OraNoua.ro
Publicat în 21 august 2013, 15:09 / 134 elite & idei

Bogdan Aurescu: Primirea ambasadorului Republicii Azerbaidjan pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare

Bogdan Aurescu: Primirea ambasadorului Republicii Azerbaidjan pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu l-a primit miercuri, 21 august 2013, pe Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar agreat al Republicii Azerbaidjan în România, pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu i-a adresat ambasadorului azer felicitări pentru numirea în noua calitate şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe al României pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său diplomatic.

Cei doi oficiali au discutat o serie de teme de pe agenda relaţiilor bilaterale, circumscrise Declaraţiei de Parteneriat Strategic între România şi Republica Azerbaidjan, cu accent pe continuarea dialogului politic la nivel înalt, extinderea contactelor pe linie guvernamentală şi impulsionarea colaborării economice, energetice şi în alte domenii.

Bogdan Aurescu a arătat că este absolut necesară stimularea cooperării în domeniul economic, inclusiv prin organizarea unor forumuri de afaceri şi a unor misiuni economice, precum şi a unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Economice, cât mai curând. Totodată, a evidenţiat oportunităţile pe care le creează dezvoltarea coridorului de transport de mărfuri între Marea Neagră şi Marea Caspică, cu utilizarea avantajelor pe care le prezintă portul Constanţa şi coridorul dunărean pentru asigurarea accesului pe pieţele din Europa.

Ambasadorul azer a fost de acord cu demnitarul român că vizita recentă a Prim-ministrului Victor Ponta la Baku (27 iunie 2013) a relevat încă o dată nivelul excelent al dialogului politic româno-azer şi interesul ambelor părţi pentru aprofundarea cooperării economice, prin implementarea unor proiecte de substanţă, inclusiv cu atragerea de investiţii azere în România şi dezvoltarea proiectului AGRI. De asemenea, a arătat că, pentru Azerbaidjan, România este un partener principal al ţării sale în UE şi NATO.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, pe scurt, aspecte ale colaborării Azerbaidjan-UE, respectiv Azerbaidjan-NATO, inclusiv în contextul deţinerii de către România, prin ambasada română la Baku, a calităţii de Punct de Contact NATO în Azerbaidjan.

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe