Adriana
Publicat în 20 martie 2013, 14:32 / 121 elite & idei

Bogdan Aurescu: România și-a făcute temele complet pentru aderarea la Schengen

Bogdan Aurescu: România și-a făcute temele complet pentru aderarea la Schengen
+ Observator

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a declarat, ieri, în cadrul conferinței «2Day Ambassador» organizată de Fundația Ronald. S. Lauder România, că în plan intern țara noastră și-a îndeplinit obligațiile în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. „România și-a făcute temele complet, dar intervin unele condiționări externe”, a declarat diplomatul. El a mai precizat că România a cheltuit foarte mulți bani până în prezent pentru securizarea frontierelor și a făcut mari eforturi pentru pregătirea personalului. Aurescu a adăugat că granițele României sunt acum mult mai securizate decât a mai multor țări care fac parte deja din spațiul Schengen și a avertizat că retorica populistă în multe state UE pe seama românilor va duce la o deteriorare a imaginii acestora greu de reparat. Oficialul a mai spus că românii sunt cetățeni europeni și nu „emigranți est-europeni”, sintagmă folosită des de presa occidentală și au la rândul lor o serie de drepturi care decurg din această calitate.
Articol publicat pe www.curentul.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe