OraNoua.ro
Publicat în 15 aprilie 2015, 17:04 / 172 elite & idei

Bogdan Aurescu: România va continua să acorde asistență Palestinei pentru dezvoltare și în 2015

Bogdan Aurescu: România va continua să acorde asistență Palestinei pentru dezvoltare și în 2015

România va continua să acorde Palestinei asistență pentru dezvoltare și în 2015, l-a informat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, pe omologul său palestinian, Riad al-Malki, în cadrul unei întrevederi bilaterale ce a avut loc, luni, în Barcelona.

„Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul relațiilor bilaterale, cu accent pe dialogul politic și implementarea proiectelor de cooperare convenite cu ocazia celei de-a doua sesiuni a Comitetului interguvernamental româno-palestinian, desfășurată în februarie 2014”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis luni AGERPRES.

A fost salutată programarea demarării, în ultima decadă a lunii aprilie 2015, a primului proiect de cooperare prevăzut în cadrul Planului de acțiune pentru aplicarea Protocolului de cooperare bilaterală în domeniul agriculturii.

„De asemenea, ministrul român a arătat că sprijină organizarea, cât mai curând posibil a primei reuniuni a Consiliului Oamenilor de Afaceri Români și Palestinieni și a primului forum economic româno-palestinian, ca un prim pas pe calea dezvoltării relațiilor comerciale și economice bilaterale. Au fost discutate și proiectele de asistență a României în domeniul consular. De asemenea, partea română a subliniat și necesitatea dezvoltării cooperării bilaterale la nivel parlamentar”, se arată în comunicat.

Interlocutorii au avut și un schimb de vederi asupra problematicii regionale aflate pe agenda comunității internaționale, în special asupra conflictului israeliano-palestinian și a perspectivelor procesului de pace, dar și a situației din Siria în contextul acțiunilor grupării teroriste auto-intitulate „Statul Islamic”.

În acest cadru, Bogdan Aurescu a exprimat îngrijorare pentru situația refugiaților palestinieni din tabăra de la Yarmouk, din Siria, omologul palestinian prezentând situația de pe teren.

Ministrul român l-a invitat pe omologul palestinian la București, invitație acceptată de acesta și s-a convenit organizarea, în acest an, a unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu omologul palestinian, Riad al-Malki, a avut loc în contextul participării la Reuniunea ministerială a UE cu statele partenere din Vecinătatea Sudică, la Barcelona.

Ultima ora:

ObservatorAneta Bogdan: Meaning 2021

PoliticLudovic Orban, despre comunicarea în Coaliţie: Nu fac bine declaraţiile polemice, coeziunea în comunicare e esenţială

EconomieCorina Popescu: Electrica anunță finalizarea primei etape a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului

ExternRobert Lupițu: Președintele Klaus Iohannis îl decorează pe ambasadorul american Adrian Zuckerman pentru implicarea în dezvoltarea Parteneriatului Strategic România – SUA

SocialVictor Negrescu: Recomandări pentru sprijinirea educației și reducerea decalajelor

EvenimenteRăzvan Orășanu: Vrem să creăm un program săptămânal – un soi de mix de conferințe dedicate subiectului și webinarii dedicate profesorilor, toate legate de digitalizarea în educație

CulturaCristina Popescu: ZIUA CULTURII NAȚIONALE. 150 DE ANI DE LA PRIMA SERBARE A ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

EditorialAneta Bogdan: Meaning 2021Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe