OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:43 / 243 elite & idei

Bogdan Aurescu: tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita

Bogdan Aurescu: tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita

Marti, 8 ianuarie, la Palatul Parlamentului s-a desfasurat Gala Studentilor Romani in Strainatate in cadrul careia LSRS a premiat „cei mai buni studenti romani din strainatate si din tara”. Liga are in prezent filiale si reprezentante in peste 30 de tari, are peste 7.500 de membri si 200 de voluntari.

Invitat la evenimentul LSRS a fost si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu. „Va marturisesc ca eu nu am avut sansa sa studiez in strainatate, sunt un produs exclusiv al scolii romanesti. Dar in calitate de conferentiar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti unde predau Drept international vad in fiecare zi studenti care doresc sa isi formeze o pregatire profesionala (…) si evident ca o buna parte dintre ei isi cauta aceasta afirmare in afara Romaniei. Am facut de multe ori recomandari pentru studentii mei, care au vrut sa isi continue studiile afara, dar mereu i-am incurajat sa se intoarca, pentru ca numai impreuna putem sa schimbam Romania”, a declarat Bogdan Aurescu.

Acesta a afirmat ca tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita si au „deja deprinderi si calitati esentiale pe care le cautam la candidatii pentru accederea in corpul diplomatic si consular al Romaniei, sigur, in masura in care va fi posibila reluarea procesului de recrutare pentru Ministerul Afacerilor Externe, de care este extrem de mare nevoie”.

„Daca acest lucru se va realiza, va incurajez sa nu ezitati sa luati in considerare un parcurs profesional intr-un corp de elita si sper ca in curand sa putem sa primim in echipa noastra viitori diplomati din randurile dumneavoastra”, a incheiat secretarul de stat in MAE.

 

Ultima ora:

ObservatorFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

PoliticKlaus Iohannis, în Egipt: „România este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu”

EconomieRadu Craciun: Criptomonedele – 4 teme de gandire

ExternMarco Badea: Despre lupta împotriva schimbărilor climatice

SocialCiprian Stănescu: Am început ”Soluții pentru 2025”. Un proiect de care cred că o să tot auziți

EvenimenteIonuţ Simion | Videoconferinţa ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă: Din ce în ce mai multe companii înţeleg că trebuie să se organizeze şi să funcţioneze după principiile unei guvernanţe corporative

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

EditorialAndreea Paul: Cine conduce lumea?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe